لرستان خبر گزارش می دهد؛
انتظار طولانی بیماران در بیمارستانهای دولتی خرمآباد/گلایه مردم از نحوه نوبتدهی

نحوه نوبتدهی پذیرش یکی از بیمارستانهای دولتی شهر خرمآباد به گونهای است که بیماران برای دریافت نوبت باید ساعتها در صفهای طولانی انتظار بایستند که این انتظار بیشتر اوقات به دریافت نوبت منجر نمیشود.
به گزارش لرستان خبر، بیمارستانهای دولتی به لحاظ پایین بودن هزینه ویزیت روزانه پذیرای مراجعهکنندگان زیادی هستند که همین کثرت مراجعه خود سبب معطلی بیماران و ارائه خدمات باکیفیت نامطلوب شده و از آنجاکه برخی از بیماران توان مالی مراجعه به بیمارستانهای غیردولتی را ندارند مجبورند ساعتها برای دریافت نوبت از درمانگاههای دولتی انتظار بکشند.
یکی از دغدغههای بیماران شهر خرمآباد نیز ایستادن در صفهای طولانی و ساعتها انتظار برای دریافت نوبت از پزشک معالج است که مردم برای دریافت نوبت شبانه به صف میایستند و این در حالی است با پیشرفت تکنولوژی و اینترنتی شدن سیستم نوبتدهی، مردم دیگر نباید دغدغهای برای گرفتن ویزیت پزشک داشته باشند.
اما ضعف نوبتدهی در این بیمارستان دولتی خود یکی از موضوعاتی است که سبب نارضایتی شدید بیماران شده به طوریکه بیمار برای دریافت نوبت از ساعت 4 صبح باید در بیمارستان در صفهای طولانی منتظر بمانند.
بار دیگر برای مشاهده نحوه پذیرش بیماران یکی از بیمارستانهای دولتی به درمانگاه این بیمارستان میرویم تا از نزدیک شاهد چگونگی نوبتدهی به بیماران باشیم.
ساعت 8 صبح است از ورودی بیمارستان راه درمانگاه را پیش میگیرم چند قدم مانده با درمانگاه صدای همهمهای به گوش میرسد وارد درمانگاه که میشوم صداها بیشتر میشود، جمعیت زیادی را میبینم که برای گرفتن نوبت پزشک در صفهای طولانی و تقریباً به هم ریختهای منتظر ایستادهاند.
صف طویل بیماران برای دریافت نوبت از پزشکان بیمارستان
سروصدای زیادی فضای سالن را در برگرفته، از شلوغی جمعیت گذر میکنم تا در ابتدای صف نحوه دریافت نوبت را بهتر ببینم. نزدیکتر که میشوم دستگاه نوبتدهی را میبینم که در میان شلوغی جمعیت تنها گوشه کوچکی از آن مشخص و مردم دورتادور آن را احاطه کردهاند و بقیه در ته صف همچنان منتظر خلوت شدن اطراف دستگاه هستند.
کمی دورتر از دستگاه نوبتدهی خانم مسنی را میبینم که به جمعیت خیره شده است نزدیک میروم تا از او در مورد وضعیت نوبتدهی این درمانگاه سوالاتی بپرسم.
وی میگوید: برای گرفتن متخصص زنان بعد از خواندن نماز صبح به بیمارستان آمدم ولی هنوز نتوانستهام نوبت بگیرم البته چند روز قبل هم برای گرفتن نوبت آمدم اما متأسفانه پس از چند ساعت که در صف ماندم نوبت به من نرسید و به خانه برگشتم.
دورتر از شلوغی جمعیت پیرمردی را میبینم که روی یکی از صندلیهای فلزی درمانگاه نشسته و سرش را به عصایی که در دست دارد تیکه داده جلو میروم تا با او نیز مختصر صحبتی داشته باشم.
ناتوانی برخی بیماران برای ایستادان در صفهای طولانی
وی با نا امیدی از دریافت نوبت میگوید: من از روستا برای گرفتن نوبت دکتر کلیه آمدم و نزدیک ساعت پنج صبح به بیمارستان رسیدم اما چون مریضم نتوانستم در صف بمانم.
از دختر جوانی که کنار پیرزنی نشسته است سؤال میپرسم وی نیز بیان میکند: ساعت شش و نیم صبح برای گرفتن نوبت چشمپزشکی با مادرم به بیمارستان آمدم اما به خاطر شلوغی و بیقانونی که وجود دارد هنوز نوبت به ما نرسیده است.
مراجعهکننده دیگری نیز اینگونه پاسخ میدهد: نمیدانم برای این معظل مردم مقصرند یا مسئولان بیمارستان اما میتوان گفت هیچچیزی روی برنامه نیست و همیشه این معطلی وجود دارد.
ساعت 4 صبح مراجعه به بیمارستان
با خانمی که موفق به گرفتن کاغذ نوبت از آن دستگاه شده است سؤال میپرسم وی عنوان میکند: ساعت چهار صبح همراه مادرم برای گرفتن نوبت چشمپزشکی از شهرستان کوهدشت به این بیمارستان آمدهام و الان هم برای گرفتن ویزیت باید در صف دیگری بمانم.
وی میافزاید: بعد از گرفتن نوبت ویزیت و حساب کردن با صندوق بیمارستان باید تا ساعت چهار بعد از ظهر در این شهر بمانیم و از آنجاکه جایی برای استراحت نداریم بیشتر معطل و اذیت میشویم.
یکی از پرسنلهای بیمارستان نیز در مورد مشکلات نوبتدهی به مراجعهکنندگان میگوید: این بیمارستان یک واحد اطلاعات کم دارد تا بیمار بداند میخواهد به کدام قسمت برود.
ازدحام بیماران برای گرفتن نوبت و عدم راهنمایی
وی به کثرت مراجعهکنندگان اشاره میکند و میافزاید: اگر در این زمینه راهنمایی انجام شود تا بیمار از در که آمد بداند که میخواهد به کجا برود خیلی بهتر است از طرفی چون فاصله پذیرش و صندوق خیلی کم است و مجزا نیستند ازدحام جمعیت بیشتر است و مردم اذیت میشوند.
پس از شنیدن صحبتهای مردم برای پیگیری این موضوع به دفتر رئیس بیمارستان میروم تا با وی نیز مصاحبهای داشته باشیم اما او پاسخگویی را مشروط به ارائه نامه از سوی دانشگاه علوم پزشکی لرستان میداند.
روز بعد با گرفتن نامه از دانشگاه علوم پزشکی بار دیگر به سراغ رئیس بیمارستان میروم تا در این زمینه صحبتهای رئیس دانشگاه را نیز بشنوم.
سعید رحیمی در مورد وضعیت پذیرش بیماران بیمارستان شهید رحیمی خرمآباد عنوان میکند: ما بهترین و مدرنترین سیستم نوبتدهی را در کشور داریم به طوریکه اکنون از طریق اینترنت نیز نوبتدهی در استان وجود دارد.
پیگیری برای برطرف شدن اختلالات سیستم نوبت دهی
وی میافزود: قبلاً سیستم نوبتدهی از طریق پستبانک انجام میشد و مشکلی نداشتیم اما اکنون بانک انصار جایگزین شده بنابراین تا جابهجایی تبادل اطلاعات روی سویچهای مرکزی اتفاق بیفتد، اختلالاتی وجود دارد و پیگیر هستیم تا بهزودی این مشکل برطرف شود.
رئیس بیمارستان شهید رحیمی خرمآباد بیان میکند: به محض اینکه سرور انتقال پیدا کند و اطلاعات کامل شود از طریق جراید و صدا و سیما به مردم اطلاعرسانی میکنیم.
رحیمی تصریح میکند: مردم برای دریافت نوبت از ساعت چهار صبح به بیمارستان میآیند در حالیکه شیفت کاری کارمندان ساعت هفت و نیم صبح است پس باید در این زمینه فرهنگسازی انجام شود تا مردم سر ساعت مراجعه کنند.
فعالیت 57 پزشک فوق تخصص در بیمارستان شهید رحیمی
وی میگوید: از نظر تعداد پزشک نیز خوشبختانه در حوزه پزشکان داخلی هیچ مشکلی نداریم و در سایر رشتهها نیز حدود 57 پزشک فوق تخصص در این بیمارستان مشغول بهکار هستند.
رئیس بیمارستان شهید رحیمی خرمآباد میافزاید: گاهی تعداد مراجعهکنندگان به یک پزشک بیش از اندازه است و پزشک نیز نمیتواند همه آنها را ویزیت کند.
وی عنوان میکند: دلیل اصلی هجوم مردم به این مرکز تعرفه بسیار پایین است چون هزینه ویزیتی که در رشتههای مختلف هیئتعلمی و غیرعلمی سه هزار و 500 تا چهار هزار تومان است اما بیرون از مرکز حدود 50 هزار تومان میشود بنابراین طبیعی است که مردم بیشتر هجوم میآوردند.
رحیمی بیان میکند: مردم وقتی میبینند با قیمت پایین میتوانند کارشان را انجام دهند به این مرکز مراجعه کرده و میدانند اگر امروز نوبت به آنها نرسد فردا نوبت به آنها خواهد رسید.
افتتاح درمانگاه فوق تخصصی خرمآباد در ساختمان استانداری
وی تصریح میکند: به خاطر ازدحام جمعیت و کم کردن بار مراجعه در نظر داریم با افتتاح درمانگاه ساختمان استانداری تقسیم کار کنیم تا همه تجمع نکنند اکنون نیز این درمانگاه فوق تخصصی مراحل تکمیل نهایی را طی میکند.
رئیس بیمارستان شهید رحیمی خرمآباد با اشاره به اینکه این درمانگاه تخصصی و فوق تخصصی اکنون آماده افتتاح است میگوید: ماه آینده جابهجایی به این درمانگاه انجام میشود و بخش عظیمی از این تراکم و ترافیک بیمار نیز شکسته میشود.
وی میافزاید: در بیمارستان شهید رحیمی نیز فوق تخصصی در رشته کودکان و آموزشی فعالیت میکند که با راهاندازی آن باز بار ترافیکی مراجعهکنندگان کاسته میشود.
ترافیک بیش از حد بیماران در بیمارستان شهید رحیمی
رحیمی عنوان میکند: تلاش همه مجموعه بر این است که با فضاهای در نظر گرفته شده رفاه مردم فراهم شود چرا که قبول داریم بیش از حد بار ترافیکی بیمار وجود دارد.
وی با اشاره به اینکه در داخل استان حدود 14 فوق تخصص اطفال وجود دارد بیان میکند: از نظر گوارش نیز شش پزشک فوق تخصص در استان فعالیت دارد.
رئیس بیمارستان شهید رحیمی خرمآباد میگوید: هماکنون سه چشمپزشک، سه پزشک کلیه، سه جراح در این مرکز مشغول بهکار هستند و از نظر بیماریهای گوش و حلق بینی نیز به تناسب پزشک وجود دارد و در این زمینه کمبودی نداریم.
کمبود پزشک متخصص ریه در استان لرستان
وی میافزاید: کمبود پزشک متخصص بیشتر در حوزه ریه است چرا که در سطح استان فقط دو متخصص ریه پارهوقت در سطح استان وجود دارد که یکی از این متخصصها به صورت پارهوقت در بیمارستان خصوصی و این بیمارستان کار میکند.
رحیمی عنوان میکند: متأسفانه در سطح استان فوق تخصص ریه کم است اما بعضیاوقات رشتههای داخلی بیماران ریوی را درمان میکنند که البته نیاز نیست همیشه یک فوق تخصص کار را انجام دهد.
وی به محدودیت متخصص و فوق تخصصهای غدد اشاره میکند و میافزاید: اکنون در استان بیمارانی که بیماری غدد دارند متخصص داخلی کار آنها را انجام میدهد.
رحیمی بیان میکند: این واقعیت وجود دارد که در حال حاضر فقط یک فوق تخصص غدد در لرستان فعالیت میکند که باید برای افزایش سهمیه استان پیگیری انجام شود.
امیدواریم مسئولان دانشگاه علوم پزشکی لرستان با تدابیری که برای نوبتدهی در این بیمارستان میاندیشند، بیماران این شهر بتوانند از خدمات بیشتری در این بیمارستان بهرهمند شوند و غیر از درد بیماری دغدغه دیگری نداشته باشند.
گزارش از سکینه بیرانوند
انتهای پیام/
این گزارش برا شماست یا تسنیم؟؟؟
سلام بیایید درمانگاه میدان استانداری روببیند .امروز رفتم شماره بگیرم نفراول بودم شماره71 رو به من داد از نگهبان بپرسید.