طیفبندی؛ آفتی برای ماهیت کاری شورای شهر بروجرد/ شهرداری از خام فروشی املاک بپرهیزد

طیفبندی آسیب و آفت بزرگی برای ماهیت کاری شورای اسلامی شهر بروجرد است که اثربخشی فعالیت شوراییها را به حداقل میرساند.
به گزارش لرستان خبر، طیفبندیهای شکل گرفته در دوره کنونی فعالیت شورای اسلامی شهر بروجرد تاثیر خود را در بخشهای مختلفی بر جای گذاشته است.
به نظر میرسد، یکی از عواقب طیفبندی در شورای شهر بروجرد متهم کردن اعضای هر طیف از سوی طیف مقابل است، به طور مثال در محافل غیررسمی بسیار شنیدهایم که برخی اعضای شورای شهر برخی دیگر را به انتقادات بیجا و مغرضانه، اکتفا به بیان مشکلات بدون یافتن راهکاری سازنده و منطقی برای عبور از آنها و جبههگیری و مقاومت در برابر همسو شدن با جریان شورا متهم کردهاند.
در مقابل اعضایی که در مقام اتهام قرار گرفته و تک بعدی معرفی شدهاند، با رد ادعاهای مطرح شده در خصوص آنها از ارائه پیشنهادهای مکرر و متعددی سخن به میان میآوردند که به دلایل مختلف(شاید طیفبندی) اجرایی و عملیاتی نشدهاند.
از سویی این اعضاء با انتقاد از برخی عملکردهای ناسنجیده که با موافقت شورا و توسط شهرداری اجرایی شده و یا در حال انجام هستند، از خام فروشی املاک و زمینهای تحت تملک شهرداری به منظور تامین موقتی منابع درآمدی برای پرداخت حقوق و رفع نیازهای مقطعی این نهاد انتقاد میکنند.
این اعضاء مدعی هستند که شهرداری در حالی منابع محدود خود را با قیمتهای ارزان به فروش میرساند که میتوان با به کارگیری منابع انسانی، امکانات و ابزارهای موجود در این نهاد اقدام به ساخت مجتمعهای تجاری، مسکونی و تفریحی کرد و آنگاه درآمدهای کلان و منطقی را عاید شهرداری نمود.
آنان معتقدند که برخی افراد عادی با خرید املاک شهرداری و یا تهاتر به جای امورات پیمانی به درآمدهای قابل توجهی رسیدهاند.
این گروه از اعضای شورای اسلامی شهر بروجرد معتقدند که اگر گوش شنوایی برای شنیدن نظرات و ایدههای راهگشای آنان وجود داشته باشد، آنگاه در قضاوتی منصفانه میتوان دریافت که انتقادات و پیشنهادهای آنها همگی در جهت افزایش منابع درآمدی شهرداری و تقویت بن مایههای مالی این نهاد ارائه شده است.
با همه آنچه گفته شد، اعضای شورای شهر بروجرد باید در چند ماهه باقیمانده از عمر کاری خود با کنار گذاشتن منیت، طیفبندی و دستهبندیها و به کارگیری همه توان خود و از سویی دوری از حاشیههای دردسر ساز با آنچه موافقت کنند که در نهایت منافع شهر و شهرداری در آن دیده شده باشد.
شوراییها باید با رجوعی دوباره به آنچه هدف و شالوده اصلی کارشان است، بدون توجه به اینکه اظهار نظرات از سوی کدام عضو یا اعضاء مطرح شده است، تنها به ماهیت آنها پرداخته و آنگاه با حرکت حول محور خرد جمعی در جهتی گام بردارند که به تامین مصالح شهرداری و به دنبال آن منافع عمومی بیانجامد.
*فروش املاک به منظور تامین نقدینگی کارشناسانه نیست
یکی از شهروندان بروجردی گفت: شهرداری منابع زیادی را در اختیار دارد که با مدیریت برنامهریزانه میتوان آنها را به سمت و سوی ایجاد درآمد سوق داد.
مسعود میرزایی اظهار کرد: شهرداری به میزان کافی نیروی انسانی و تجهیزات و ابزار آلات کار در اختیار دارد که میتوان با استفاده از آنها در ایجاد مراکز تجاری و خدماتی اقدام و منابع درآمدی عایدی از این محلها را در موارد نیاز هزینه کرد.
وی با اشاره به اینکه در برخی خبرها از فروش املاک و زمینهای شهرداری برای تامین نقدینگی این نهاد سخن به میان میآید، تاکید کرد: فروش منابع محدود در اختیار برای مصارف روزانه و غیر درآمدی در شهرداری بروجرد از جمله پرداخت حقوق و برخی امورات پیمانی اقدامی منطقی و کارشناسانه نیست.
*شورا انتظارات مردمی در ایجاد منابع درآمدی را به خوبی برآورده نکرد
یکی دیگر از شهروندان بروجردی گفت: یکی از مواردی که از سوی شوراییها به عنوان مزیتی برتر در عمر کاری شورای چهارم اسلامی شهر بروجرد از آن یاد می شود، وجود اعضایی با تحصیلات عالیه در حوزههای مختلف است.
نرگس غلامی اظهار کرد: با این تفاسیر و با نگاهی به اوضاع درآمدی شهرداری و تحت تاثیر قرار گرفتن دیگر فعالیتهای این نهاد از شرایط مالی آن، این سوال در ذهن میآید که آیا شوراییها راهکارهای درآمدزا را به شهرداری معرفی نکردهاند، یا آنکه حاشیههای حاکم بر شورا و شهرداری مانع عملیاتی شدن پیشنهادهایی از این دست شده است.
وی ادامه داد: اگر چه بازخورد فعالیت کاری شورای شهر در ایجاد منابع درآمدی برای شهرداری را نمیتوان مطلقأ بیتاثیر خواند، اما وجود 13 عضو نخبه و منتخب مردمی در این پارلمان تصمیمساز نتوانسته است، آن گونه که باید انتظارات مردمی را در برخی حوزهها از جمله متکی کردن شهرداری به منابع درآمدی ایجادی برای آن برآورده کند.
*پیشنهادهای راهگشا عملیاتی نمیشوند
رئیس کمیسیون فنی تخصصی شورای شهر بروجرد با اشاره به اینکه انتقاد سازنده همواره زمینه را برای بهبود فعالیت کاری در هر حوزهای فراهم میکند، گفت: بنابراین باید از انتقادات و پیشنهادات راهگشای اعضای شورای شهر در جهت تسهیل و تسریع در روند کاری شهرداری بروجرد بهره برد.
ناصر مرادی در پاسخ به برخی موضعگیریها و انتقاد به تعدادی از اعضای شورای شهر مبنی بر اینکه آنها به جای بیان مسئله راهکار عملیاتی ارائه دهند، اظهار کرد: به عنوان یکی از منتقدان عملکرد شورای شهر و شهرداری تاکنون چندین پیشنهاد را به منظور عبور از مشکلات ارائه دادهام، حال آنکه هیچکدام از آنها عملیاتی نشداند.
وی خاطرنشان کرد: میگوییم، شهرداری به جای سپردن پروژههای این نهاد به پیمانکار نسبت به اجرای امانی آنها اقدام کند، حال آنکه با وجود برخورداری شهرداری از نیروی انسانی متخصص و ماشینآلات کافی به این پیشنهاد توجهی نشده و اقدامی در این راستا صورت نگرفته است.
*عدم رعایت تبادل نیرو در شهرداری بروجرد
رئیس کمیسیون فنی تخصصی شورای شهر بروجرد بیان کرد: در حالی نسبت به جذب نیروی مازاد در شهرداری اعتراض داریم که افرادی با عناوین مختلفی همچون موقت، قراردادی و پذیرش نیروهای انتقالی آن هم بدون انتقال نیرو از شهرداری بروجرد جذب شده و بدنه عریض و طویل شهرداری را هر چه بیشتر سنگین کردهاند.
مرادی با ابراز مخالفت نسبت به عدم رعایت تبادل نیرو در شهرداری بروجرد و تاکید بر اینکه افزایش نیرو به هر عنوان و هر اندازه به منزله سمی مهلک برای شهرداری است، ادامه داد: در شرایطی که این نهاد توان پرداخت حقوق نیروهای خود را ندارد، سنگینتر شدن بدنه شهرداری چه مفهوم منطقی دارد؟
وی با اشاره به بدهی بالغ بر 32 میلیارد تومانی شهرداری بروجرد به سازمان تامین اجتماعی اضافه کرد: از سویی ماهانه 400 میلیون تومان به عنوان دیرکرد به این مبلغ افزوده میشود، به این ترتیب بخش قابل توجهی از این بدهی را مبالغ دیرکردی تشکیل داده است که به مرور به آن افزوده شده است.
*منفعت اصلی عاید چه کسانی میشود؟
رئیس کمیسیون فنی تخصصی شورای شهر بروجرد تاکید کرد: در چنین شرایطی که شهرداری باید به دنبال تامین و ایجاد منابع درآمدی بیشتر برای پرداخت دیون خود باشد، زمینهای تحت تملک این نهاد با قیمتهای نازل خامفروشی میشود.
مرادی تصریح کرد: در حالی برخی اعضای شورای شهر با انتقاد از خامفروشی زمین به شهرداری پیشنهاد دادهاند که املاک تحت تملک خود را تبدیل به احسن کرده و سپس واگذار کند که این مهم اجرایی نمیشود.
وی با انتقاد شدید از اینکه چرا یک فرد عادی بدون برخورداری از امکانات در اختیار شهرداری و تنها با استفاده از ایدههای درآمدزا به بهترین و بیشترین منابع مالی دست مییابد؟ گفت: این افراد با خرید زمین از شهرداری به نرخ کارشناسی و احداث چندین طبقه و فروش آن به سودهای قابل توجه دست مییابند، اما شهرداری نمیتواند، از این مهم بهره ببرد.
*خام فروشی اراضی تحت تملک شهرداری
رئیس کمیسیون فنی تخصصی شورای شهر بروجرد افزود: در حالی به عنوان یکی از اعضای شورای شهر با خامفروشی زمین در شهرداری مخالفم که کسی نیست، حتی دلایل این مخالفتها و انتقادات را جویا شود.
مرادی بیان کرد: در حالی برای آسفالت خیابانها و معابر شهر بروجرد، زمینهای تحت تملک شهرداری آن هم در بهترین نقاط شهر با نرخ کارشناسی به فروش رفتهاند که نرخ هر متر مربع از یک واحد تجاری در این مناطق کمتر از10میلیون تومان نیست.
وی خاطر نشان کرد: در شرایطی اراضی تحت تملک شهرداری با نرخهای حداقلی و به صورت خام به فروش میرسند که این نهاد میتواند، با استفاده از ماشینآلات و نیروی انسانی مازاد در اختیار نسبت به ساخت مجتمعهای تجاری و مسکونی در زمینهای خود اقدام کرده و آنگاه هر واحد از آنها را با نرخهای بسیار قابل توجه به فروش رساند، به عبارت بهتر شهرداری به جای فروش زمین با نرخ هر متر دو یا سه میلیون تومان، با تبدیل آن به مجتمع تجاری، مسکونی و یا حتی مرکز تفریحی و فروش با چندین برابر قیمت به سود قابل قبولی مالی دست مییابد.
*دلایل مخالفتها و انتقادات را جویا شوید
رئیس کمیسیون فنی تخصصی شورای شهر بروجرد با اشاره به اینکه وجدان تنها محکمهای است که نیازی به قاضی ندارد، افزود: با همه آنچه که گفته شد، خواننده باید وجدان خود را قاضی کرده و در خصوص صحت و سقم اتهامهای وارده به برخی اعضای شورای شهر مبنی بر مخالفتهای انتقادگونه آنان با اقدامات شهرداری آن هم بدون ارائه راهکار حل موضوعات اندیشیده و آنگاه عادلانه قضاوت کند.
مرادی خاطر نشان کرد: در مواردی که بنده یا دیگر اعضای شورای اسلامی شهر بروجرد نسبت به برخی موضوعات در شورا و شهرداری انتقاد و مخالفت داریم، ابتدا باید به دلایل مخالفتها توجه شود و آنگاه شنونده پس از شنیدن مستندات قانونی وجدان خود را حکم کرده و دریابد که در بیان انتقادات منافع شخصی مد نظر بوده یا آنکه منافع عموم مردم و شهرداری دیده شده است.
گزارش از مژگان شمس
انتهای پیام/
منبع: فارس