لرستان خبر گزارش می دهد

نمایندگان لرستان در ادوار مجلس شورای اسلامی در زیر آمده است

به گزارش لرستان خبر، انتخابات دوره نخست مجلس شورای اسلامی در 24 اسفند سال 58 برگزار شد و ۷۹ نامزد از شهرستان ها به مجلس شورای اسلامی راه یافتند.
دوره نخست مجلس شورای اسلامی را می توان سیاسی ترین مجلس طول انقلاب سلامی دانست چراکه در آن دوره اجزاب و گروههای سیاسی زیادی برای حضور در انتخابات مجلس حضور داشتند.
از حوادث مهم دوره اول مجلس شورای اسلامی می توان به انفجار دفتر حزب جمهوری و شهادت شهید بهشتی و 72 تن از یارانش اشاره کرد که در این میان لرستان نیز دستخوش این حادثه بزرگ بود.


*** دوره اول مجلس شورای اسلامی
مردم استان لرستان نیز به عنوان یکی از استانهای کشور در آن دوران با داشتن هشت کرسی در مجلس شورای اسلامی در انتخابات حضوری پرشور داشتند.
در این دوره از انتخابات حجت الاسلام سید محمدتقی شاهرخی و مرتضی اعظمی لرستانی از حوزه انتخابیه خرم آباد راهی مجلس شدند.
حوزه انتخابیه بروجرد نیز در آن دوره تنها یک کرسی نمایندگی در مجلس شورای اسلامی داشت که محمدهادی برومند (خائف) توانست به مجلس شورای اسلامی وارد شود.
حجت الاسلام والمسلمین مهدی کروبی معروف به شیخ کروبی نیز از حوزه انتخابیه الیگودرز توانست با کسب بیشترین آرا به مجلس شورای اسلامی راه یابد.
در حوزه انتخابیه دورود و چاپلق حجت الاسلام محمدحسین صادقی در دوره اول انتخابات راهی مجلس شورای اسلامی شد.
با انفجار دفتر حزب جمهوری در هفتم تیرماه سال 1360 و شهادت شهید حجت الاسلام صادقی، در انتخابات میاندوره ای مجلس شورای اسلامی حجت الاسلام حسین بازقندی راهی مجلس شد.
در حوزه انتخابیه بخش ملاوی نیز حجت الاسلام سید فخرالدین رحیمی به عنوان یک روحانی مبارز و انقلابی با رای مردم ملاوی از حوزه جنوب لرستان راهی مجلس شورای اسلامی شد.
شهید رحیمی نیز همچون شهید صادقی در انفجار دفتر حزب جمهوری اسلامی به شهادت رسید و در انتخابات میان دوره ای مجلس برادر ایشان حجت الاسلام سید نورالدین رحیمی با رای مردم راهی مجلس شد.
حجت الاسلام سید نورالدین رحیمی که در دوره دوم مجلس شورای اسلامی نیز توانست راهی مجلس شورای اسلامی شود، در اول اسفند سال 1364 با اصابت موشک جنگنده های دشمن به هواپیمای ایشان در اهواز به شهادت رسید.
در حوزه انتخابیه سلسله و دلفان نیز حجت الاسلام علی مومه وندی ( آل کاظمی) به عنوان روحانی مبارز و انقلابی راهی مجلس شورای اسلامی شد.
در حوزه انتخابیه کوهدشت و طرحان نیز حجت الاسلام محمدرضا عباسی فرد موفق شد تا به مجلس شورای اسلامی راه یابد.
حجت الاسلام عباسی فرد در دوره دوم مجلس شورای اسلامی نیز موفق به حضور در مجلس شد.
دوره اول مجلس شورای اسلامی در ششم خرداد سال 1363 به پایان یافت.

*** دوره دوم مجلس شورای اسلامی
با گذشت حدود شش سال از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی، دور دوم مجلس شورای اسلامی در حالی آغاز شد که بسیاری از نمایندگان مردم در مجلس دوره اول در حادثه تروریستی هفت تیر به شهادت رسیده بودند.
مردم با حضور در انتخابات میاندوره ای به تعیین نمایندگان جدید برای حضور در مجلس اول پرداختند.
انتخابات دوره دوم مجلس شورای اسلامی روز جمعه ۲۶ فروردین ۱۳۶۳ برگزار و در تاریخ هفتم خرداد ۱۳۶۳ اولین جلسه مجلس دوم برگزار شد.
در این دوره نیز مردم لرستانی با حضوری گسترده و پرشورتر از قبل به انتخاب نمایندگان خود برای حضور در مجلس دوم پرداختند.
در حوزه انتخابیه خرم آباد حجت الاسلام سید محمدصالح طاهری خرم آبادی و حجت الاسلام محمدرضا عباسی فرد از حوزه انتخابیه خرم آباد راهی مجلس شدند.
عباسی فرد در دوره نخست از حوزه کوهدشت و طرحان توانسته بود راهی مجلس شود.
در حوزه انتخابیه بروجرد نیز حجت الاسلام حجت الله زمانی توانست با کسب بیشترین آرا به مجلس راه یابد.
در حوزه انتخابیه الیگودرز نیز حجت الاسلام سید محمدرضا هاشمی به مجلس راه یافت.
در حوزه انتخابیه دورود و چاپلق نیز سید عباس موسوی توانست با کسب بیشترین آرا به مجلس راه پیدا کند.
در حوزه بخش ملاوی نیز حجت الاسلام سید نورالدین رحیمی با کسب بیشترین آرا به مجلس راه پیدا کرد.
سید نورالدین برادر شهید سید فخرالدین از شهدای هفت تیر بود که پس از شهادت سید فخرالدین در انتخابات میان دوره ای وارد مجلس اول شده بود.
پس از شهادت شهید سید فخرالدین در جریان سقوط هواپیما توسط هواپیماهای رژیم بعثی، در انتخابات میان دوره ای کریم ملک آسا به مجلس راه پیدا کرد.
در حوزه انتخابیه سلسله و دلفان نیز حجت الاسلام محمد محمدی در انتخاباتی جنجالی و با درگیری بین طایفه ای توانست به مجلس راه پیدا کند.
علی اصغر اسفندیار پور نیز در حوزه انتخابیه کوهدشت و طرهان با کسب بیشترین آرا به مجلس راه پیدا کرد.

*** دوره سوم مجلس شورای اسلامی
دوره سوم مجلس شورای اسلامی از هفت خرداد 1367 شروع و تا ششم خرداد 1371 ادامه داشت.
در این دوره مردم لرستان تنها هفت نماینده در مجلس شورای اسلامی داشتند و این در حالی است که در دوره های قبلی هشت نماینده لرستان به مجلس راه پیدا کرده بودند.
در این دوره نیز مردم لرستان به عنوان یکی از استانهای پشتیبان جنگ در انتخابات حضوری پرشور داشتند.
در برخی از شهرهای استان لرستان درگیری هایی میان هواداران کاندیداها رخ داده بود.
به هر حال انتخابات دور سوم مجلس شورای اسلامی روز جمعه 19 فروردین سال 1367 برگزار شد و مردم لرستان بار دیگر با حضوری پرشورتر از گذشته به پای صندوق های رای آمدند.
در حوزه انتخابیه خرم آباد علی محمد سوری لکی و دکتر علی عنایت به مجلس راه یافتند.
در حوزه انتخابیه بروجرد نیز حجت الاسلام محمدکریم مروجی توانست با کسب بیشترین آرا به مجلس راه پیدا کند.
در حوزه انتخابیه الیگودرز نیز علی محمد احمدی و در حوزه انتخابیه دورود و چاپلق سید محسن شفیعی توانستند با کسب بیشترین آرا از حوزه انتخابیه خود به مجلس راه پیدا کنند.
در حوزه انتخابیه پلدختر و ملاوی نیز کریم ملک آسا به مجلس راه یافت. ملک آسا در دوره قبل و در انتخابات میان دوره ای توانسته بود به جای شهید سید فخرالدین رحیمی راهی مجلس شورای اسلامی شود.
در حوزه انتخابیه سلسله و دلفان نیز انتخابات به درگیری های طایفه ای انجامید که پس از کش و قوس فراوان ماشااله حیدری مقدم توانست از دیگر کاندیداها پیشی گرفته و راهی مجلس شود.
اما در حوزه انتخابیه کوهدشت به دلیل درگیری بین طرفداران کاندیداها اتفاقات گوناگونی به وقوع پیوست.
در انتخابات هفتم خرداد ماه علی اصغر اسفندیارپور توانست با بیشترین آرا به مجلس راه پیدا کند اما به دلیل اعتراض حجت الاسلام علی شاهرخی قبادی، اعتبارنامه اسفندیار پور تصویب نشد.
در انتخابات میان دوره ای نیز شاهرخی قبادی بالاترین رأی را کسب کرد که پس از پایان انتخابات اعتبار نامه وی نیز تایید نشد و به این ترتیب کوهدشت در مجلس شورای اسلامی دوره سوم نماینده ای نداشت.

*** دوره چهارم مجلس شورای اسلامی
دوره چهارم مجلس شورای اسلامی با برگزاری انتخابات سراسری در روز جمعه 21 فروردین 1371 برگزار و مجلس چهارم از هفتم خرداد 1371 تا ششم خرداد 1375 ادامه داشت.
در این دوره نیز نمایندگان لرستان هشت کرسی را در مجلس به خود اختصاص دهند.
در این دوره نیز حجت الاسلام سید محمدصالح طاهری خرم آبادی و اکبر فرید از حوزه انتخابیه خرم آباد راهی مجلس شدند.
در حوزه انتخابیه بروجرد حجت الاسلام هادی خاتمی توانست بیشترین آرا را به خود اختصاص دهد.
در حوزه انتخابیه الیگودرز محمد حسن قلی و در حوزه انتخابیه دورود و ازنا جهانشاه صدیق به مجلس راه یافتند.
در حوزه انتخابیه پلدختر علی بوالفتح و در حوزه انتخابیه کوهدشت علی امامی راد توانستند با کسب بیشترین آرا به مجلس شورای اسلامی راه یابند.
در حوزه انتخابیه سلسله و دلفان نیز حجت الاسلام محمد محمدی با کسب بیشترین آرا راهی مجلس شورای اسلامی شد.
حجت الاسلام محمدی در دوره دوم نیز از سوی مردم این دو شهرستان توانسته بود بیشترین آرا را به خود اختصاص دهد و راهی مجلس شود.

***دوره پنجم مجلس شورای اسلامی
انتخابات دوره پنجم مجلس شورای اسلامی در 18 اسفند 1374 برگزار شد و مجلس دوره پنجم از هفتم خرداد 1375 آغاز و تا ششم خرداد 1379 ادامه داشت.
در این دوره نیز در حوزه انتخابیه خرم آباد عبدالرضا سپهوند و کورش فولادی به مجلس راه یافتند.
در حوزه انتخابیه بروجرد نیز حجت الاسلام هادی خاتمی توانست برای بار دوم به مجلس شورای اسلامی راه پیدا کند.
مرحوم خاتمی در 20 مرداد 78 و در سال چهارم مجلس پنجم بر اثر سکته قلبی درگذشت.
در حوزه انتخابیه الیگودرز نیز محمدابراهیم مداحی و در حوزه انتخابیه دورود و ازنا غلامرضا عبدالوند توانستند به مجلس شورای اسلامی راه یابند.
در حوزه انتخابیه سلسله و دلفان نیز حجت الاسلام علی آل کاظمی توانست با کسب بیشترین آرا به مجلس شورای اسلامی راه یابد.
در حوزه انتخابیه کوهدشت نیز اسماعیل دوستی و در حوزه انتخابیه پلدختر حجت الاسلام محمدمهدی شاهرخی توانستند با کسب بیشترین آرای ماخوذه به مجلس دوره پنجم راه یابند.

*** دوره ششم مجلس شورای اسلامی
انتخابات مجلس شورای اسلامی دوره ششم در روز جمعه 29 بهمن 1378 برگزار شد.
مجلس ششم به عنوان یکی از جنجالی ترین دوره های مجلس شورای اسلامی در کشور بود که از هفتم خرداد 1379 آغاز و تا ششم خرداد 1383 به طول انجامید.
لرستان که در این دوره از 9 کرسی در مجلس شورای اسلامی برخوردار شده بود از این جنجال ها بی نصیب نبوده و در دوران نمایندگی نمایندگان مجلس ششم حوادث خرم آباد و درگیری های دانشجویی به وقوع پیوست.
حضور دانشجویان دفتر تحکیم در شهرهای لرستان و درگیری های حزبی در آن دوران از یک سو و حمایت های نماینده خرم آباد از دانشجویان از سوی دیگر خرم آباد را در این دوره به تیتر اخبار برخی روزنامه ها تبدیل کرد.
به هر حال با برگزاری انتخابات مجلس ششم از حوزه انتخابیه خرم آباد سید عیسی موسوی نژاد و عبدالرحیم بهاروند توانستند بیشترین آرا را به خود اختصاص دهند.
در حوزه انتخابیه بروجرد نیز علا الدین بروجردی و عبدالمحمد نظام الاسلامی به مجلس شورای اسلامی راه یافتند.
این نخستین دوره ای مجلس بود که از حوزه انتخابیه بروجرد دو نماینده راهی مجلس شورای اسلامی شده بود.
در حوزه انتخابیه الیگودرز علی محمد احمدی و در حوزه انتخابیه دورود و ازنا غلامرضا عبدالوند راهی مجلس شدند.
عبدالوند در دوره پنجم نیز توانسته بود از حوزه انتخابیه دورود و ازنا راهی مجلس شود.
در حوزه انتخابیه سلسله و دلفان حجت الاسلام محمد محمدی همچون دوره های دوم و چهارم توانست با کسب بیشترین آرا به مجلس شورای اسلامی راه یابد.
علی امامی راد که در دوره چهارم نیز از سوی مردم کوهدشت راهی مجلس شورای اسلامی شده بود، توانست با کسب بیشترین آرا در دوره ششم نیز در مجلس شورای اسلامی حضور یابد.
در حوزه انتخابیه پلدختر نیز نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی تکرار شده و حجت الاسلام محمدمهدی شاهرخی توانست برای دومین دوره متوالی راهی مجلس شود.

*** دوره هفتم مجلس شورای اسلامی
دوره هفتم مجلس شورای اسلامی یکم اسفند سال 1382 آغاز شد و نخستین جلسه این مجلس در هفتم خرداد 1383 برگزار و تا ششم خرداد 1378 این مجلس به قانون گذاری پرداخت.
در این دوره از مجلس شورای اسلامی مردم لرستان با تکرار انتخاب خود برخی نمایندگان را برای دومین دوره متوالی و برخی را به عنوان سومین دوره راهی مجلس کردند.
در حوزه انتخابیه خرم آباد فتح الله حسنوند و قدرت الله ایمانی توانستد راهی مجلس شورای اسلامی شوند.
در حوزه انتخابیه بروجرد علاء الدین بروجردی برای دومین دوره متوالی و سیدمحسن یحیوی توانستند راهی مجلس شورای اسلامی شوند.
در حوزه انتخابیه الیگودرز سیدمرتضی موسوی و در حوزه انتخابیه دورود و ازنا حسین پاپی توانستند راهی مجلس شوند.
در حوزه انتخابیه سلسله و دلفان نیز محمودرضا حسنوند به عنوان نماینده مردم راهی مجلس شد.
در حوزه انتخابیه کوهدشت نیز علی امامی راد برای دویمن دوره متوالی و سومین بار به مجلس راه یافت.
حجت الاسلام سید محمدمهدی شاهرخی نیز برای سومین دوره متوالی توانست از مردم پل دختر بیشترین آرا را کسب کرده و راهی مجلس شود.

*** دوره هشتم مجلس شورای اسلامی
انتخابات هشتمین دوره مجلس شورای اسلامی در روز جمعه برگزار و این دوره از مجلس از هفتم خرداد 1387 شروع و ششم خرداد 1391 ادامه داشت.
این دوره نیز دستخوش حوادث مختلفی در شهرهای مختلف لرستان بود.
در برخی از شهرها نمایندگان ادوار گذشته نتوانسته بودند بیشترین آرا را ببه دست آورند و این مهم که نماینده جدیدی توانسته بود راهی مجلس شود برای برخی از هواداران ناخوشایند بود و این موضوع باعث بروز حوادثی در برخی از شهرها شد.
در حوزه انتخابیه خرم آباد محمدرضا ملکشاهی راد و رضا رحیمی نسب توانست با بیشترین آرای ماخوذه راهی مجلس شوند.
در حوزه انتخابیه بروجرد نیز علاء الدین بروجردی برای سومین دوره متوالی و هادی مقدسی به مجلس راه یافتند.
در حوزه انتخابیه الیگودرز حجت الله رحمانی و در حوزه انتخابیه دورود و ازنا عزت الله دهقان راهی مجلس شدند.
در حوزه انتخابیه سلسله و دلفان حجت الاسلام محمد محمدی همچون دوره ها دوم، چهارم و ششم توانست بیشترین رای را در این حوزه انتخابیه کسب کند.
در حوزه انتخابیه کوهدشت حجت الاسلام علی شاهرخی قبادی که در میان دوره ای مجلس سوم موفق به کسب اعتبارنامه نشده بود توانست در این دوره راهی مجلس شود.
در حوزه انتخابیه پلدختر نیز علی کاییدی با کسب بیشترین آرا و پس از درگیری خیبانی برخی از هواداران وی با هواداران حجت الاسلام شاهرخی توانست به مجلس راه پیدا کند.

*** دوره نهم مجلس شورای اسلامی
انتخابات نهمین دوره مجلس شورای اسلامی در روز جمعه 12 اسفند سال 1390 برگزار شد تا مجلس نهم کار رسمی خود را از هفتم خرداد 1391 آغاز کند.
در این دوره نیز از حوزه انتخابیه خرم آباد ایرج عبدی و ابراهیم آقامحمدی و در حوزه انتخابیه بروجرد علاء الدین بروجردی برای چهارمین دوره متوالی بهرام بیرانوند موفق به حضور در مجلس شورای اسلامی شدند.
در حوزه انتخابیه الیگودرز محمدتقی توکلی و در حوزه انتخابیه دورود و ازنا عباس قائدرحمت توانستد راهی مجلس شوند.
در حوزه انتخابیه سلسله و دلفان حجت الله خدایی سوری و در حوزه انتخابیه کوهدشت الهیار ملکشاهی توانستند بیشترین رای را به خود اختصاص دهند.
در حوزه انتخابیه پلدختر نیز علی کاییدی برای دومین دوره متوالی راهی مجلس شورای اسلامی شد.

*** لرستان در مجلس دهم
با نزدیک شدن به پایان کار مجلس نهم و پس از ثبت نام کاندیداهای مجلس شورای اسلامی برای دوره دهم در سراسر کشور، 307 نفر در شهرهای مختلف این استان برای حضور در 9 کرسی مجلس شورای اسلامی حوزه انتخابیه لرستان ثبت نام کردند.
پس از پایان زمان ثبت نام نهایی هیات اجرایی از میان 300 کاندیدای انتخابات 283 نفر را مورد تایید قرار داد.
از تعداد 283 کاندیدای تایید شده توسط هیات اجرایی در لرستان، هیات های نظارت در استان صلاحیت 149 نفر را تایید کرد.
پس از بررسی نهایی و اعلام نهایی شورای نگهبان، در حوزه انتخابیه لرستان 172نفر از داوطلبان انتخابات مجلس شورای اسلامی در استان تایید صلاحیت شدند.
بر اساس تقویم انتخابات روز جمعه هفتم اسفند ماه 1394 مردم در سراسر کشور برای تعیین نمایندگان خود در مجلس دهم به پای صندوق های رای خواهند رفت تا بار دیگر برگ زرینی از افتخارات این کشور را ورق بزند. منبع: ایرنا

 

در کانال تلگرام لرستان خبر عضو شوید
  • سیدرضا حسینی

    سلام وخسته نباشید فقط یه اشتباه دراین های نماینده گان ملاوی بود ملک آ سا بجای شهید سید نورالدین آمد نه بجای شهید فرخ الدین

نظرات