در نشست تخصصی آسیب شناسی ادبیات عاشورایی در خرم آباد مطرح شد

نشست تخصصی آسیب شناسی ادبیات عاشورا به میزبانی انجمن قلم ایران در لرستان و با حضور سعید بابانکی، محمد حسین جعفریان و جمعی از شعرای لرستانی انجام شد ادبیات عاشورایی و آسیب های این حوزه مورد بررسی قرار گرفت.

 

به گزارش لرستان خبر، نشست تخصصی آسیب شناسی ادبیات عاشورا صبح دوشنبه در ستاد ساماندهی جبهه فرهنگی انقلاب در لرستان برگزار شد.

 

این نشست که به میزبانب انجمن قلم ایران در لرستان و با حضور سعید بیابانکی، محمد حسین جعفریان و جمعی از شعرای لرستانی انجام شد ادبیات عاشورایی و آسیب های این حوزه مورد بررسی قرار گرفت.

 

سعید بیابانکی شروع ادبیات عاشورایی را بلافاصله پس از واقعه عاشورا دانست و گفت: آغاز ادبیات عاشورایی خطبه های امام سجاد(ع) و حضرت زینب (س) در کوفه و شام بود که این خطبه ها فقط مبتنی بر هیجان و احساسات نبود بلکه حماسی و آگاهی بخش است و می تواند بهترین الگو برای نسل امروز باشد.

 

بیابانکی افزود: ادبیات عاشورایی چه در بخش ادبیات عرب و فارسی فراز و فرودهای فراوانی داشته است و بخش زیادی از ادبیات عاشورایی مدیون شعر است.

 

وی عنوان کرد: ادبیات عاشورایی دو گونه شفاهی و مکتوب دارد که در این حوزه ادبیات شفاهی دایره وسیعتری را شامل می شود چون به نوحه، روضه و امثال آن تبدیل می شود و در این زمینه از ادبیات مکتوب جلوتر است.

 

بیابانکی گفت: در حوزه ادبیات عاشورایی دو مخاطب خاص و عام داریم که مخاطب عام بیشتر میل به ادبیات شفاهی دارد و چندان به ادبیات مکتوب علاقه ای نشان نمی دهد به عنوان مثال "نی نامه" قیصر امین پور در مجالس و هیئات ما هیچ گونه ورودی پیدا نکرده است و خط خون سید علی موسوی گرمارودی هم همین گونه است.

1.JPG

وی ادامه داد: متاسفانه در ادبیات شفاهی شاید تا حدودی آسیب هایی مانند قرار دادن مقام الوهیت برای اهل بیت (ع) وجود دارد در حالی که در ادبیات مکتوب عاشورایی چنین چیزی کمتر دیده می شود.

 

بیابانکی گفت: البته آثار و اشعاری مانند شعر محتشم کاشانی وجود دارد که هم مورد استقبال مخاطب خاص و هم مخاطب عام قرار می گیرد که این نوع آثار در ادبیات ما بسیار کم است.

 

سعید بیابانکی افزود: دوره شکوه شعر عاشورا پس از انقلاب شروع شده است که شاید دلایل آن یکی خود انقلاب و دیگری دفاع مقدس باشد.

 

وی بیان کرد: ادبیات پس از انقلاب ادبیات جدیدی است و رودررویی جبهه حق و باطل یکی از دلایل شروع این نوع ادبیات است.

 

بیابانکی گفت: متاسفانه برخی به غلط فکر می کنند که شعری که برای امام حسین(ع) و واقعه عاشورا هرچه اشک انگیزتر باشد بهتر است.

در ادامه نشست محمد حسین جعفریان به تحلیل ادبیات عاشورایی و آسیب های آن پرداخت و گفت: در زمینه اشعار عاشورایی متاسفانه گاهی گویا تابلویی وجود دارد که همه می خواهند طبق آن عمل کنند و دیده می شود که مسابقه فجیع تر سرایی در این زمینه صورت گرفته است.

 

وی ادامه داد: گویا بحث در اشعار عاشورایی فقط بر سر گریاندن است و متاسفانه این وادی به دست کسانی افتاده است که چندان با ادبیات عاشورایی همراه نیستند.

در کانال تلگرام لرستان خبر عضو شوید
  • ناشناس

    چقدر شاعر و ادیب کم داریم که صندلی ها خالین!!!
    احتمالا به خاطر همین از زوایای دیگه عکس گرفته نشده :دی

نظرات