ستاد مبارزه با موادمخدر برنامه های مشترکی را با سازمان آموزش و پرورش برای دانش آموزان معتاد دارد که بر اساس آن دانش آموز سوء مصرف کننده مواد اخراج نمی شود بلکه تحت برنامه های تلفیقی آموزشی و درمانی قرار می گیرد.

به گزارش افکارنیوز ، بابک دین پرست در سومین نشست توجیهی- تخصصی کارشناسان فرهنگی و پیشگیری شوراهای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان های سراسر کشور که به مدت دو روز در مجموعه فرهنگی شقایق تهران در حال برگزاری است، گفت: در سال جاری ۷ دستگاه و نهاد جدید فعال در حوزه های فرهنگی و پیشگیری، به جمع ۸ ‏دستگاه دریافت کننده اعتبار کمکی ستاد در سال گذشته اضافه شده اند که بر این اساس در مجموع دستگاه های ‏دریافت کننده اعتبارات فرهنگی و پیشگیری در سال جاری به ۱۵ دستگاه رسیده اند.

وی با اشاره به تفاهمنامه میان ستاد و سازمان نهضت سوادآموزی افزود: بر اساس آمار منتشره ۹ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر بی سواد مطلق در کشور وجود دارد و این آماری جدای از افراد کم سواد با تحصیلات ابتدایی و سیکل است که در این خصوص، لازم است که برای مصون سازی این قشر و افزایش آگاهی های لازم، برنامه هایی مناسبی انجام شود تا امکان فراگیری برنامه های فرهنگی و پیشگیری برای آنان نیز فراهم شود.

معان کاهش تقاضای ستاد مبارزه مواد مخدر در ادامه با اشاره به طرح شیوع شناسی اعتیاد در سال ۹۰ بیان داشت: بر اساس این طرح، ۲۲ درصد معتادان کشور دارای تحصیلات دانشگاهی یعنی مدرک تحصیلی لیسانس به بالا هستند و ۷۵ درصد نیز دارای مدرک دیپلم به بالا هستند اما نوع اعتیاد در افراد بی سواد شدت بیشتری دارد و نجات آنان از اعتیاد به مراتب سخت تر از افراد با سواد است.

دین پرست همچنین آموزش سواد به معتادان بی سواد مراکز درمان اقامتی را از دیگر مفاد این تفاهمنامه برشمرد و گفت: از مجموع ۱۸ مرکز نگهداری، درمان و کاهش آسیب در کل کشور، در حال حاضر این طرح در ۴ استان به صورت پایلوت در حال اجرا است.

ورود مباحث مواد مخدر پس از ۲۴ سال به کتب درسی


وی در ادامه، تهیه کتب آموزشی بر اساس نیاز آحاد سالم جامعه در میان افراد بی سواد و کم سواد و آموزش آموزشگران نهضت سوادآموزی را از دیگر اقدامات در حال انجام سازمان نهضت سوادآموزی خواند و خطاب به کارشناسان فرهنگی و پیشگیری استان ها افزود: شما بازوی اجرای ستاد مبارزه با مواد مخدر هستید و باید که مفاد مندرج در تفاهمنامه ستاد با این سازمان را به خوبی پیگیری و عملیاتی کنید.

وی ادامه داد: همچنین ستاد مبارزه با مواد مخدر برنامه های مشترکی را با آموزش و پرورش برای دانش آموزان مصرف کننده، سوء مصرف کننده و در معرض خطر اجرا می کند که بر اساس آن دانش آموز مصرف کننده و سوء مصرف کننده اخراج نمی شود و تحت برنامه های تلفیقی آموزشی و درمانی قرار می گیرد.

دین پرست اظهار داشت: ۲۵ سال پیش مصوب شد تا هشدارهای آموزشی اعتیاد وارد کتب درسی دانش آموزان شود، تا اینکه بعد از ۲۴ سال، از سال گذشته کم کم ورود مباحث مواد مخدر و آسیب های آن به آموزش های دانش آموزان وارد کتب درسی شد.

وی با تأکید بر اجرای برنامه های سند جامع پیشگیری اولیه از اعتیاد گفت: ۱۵دستگاه فرهنگی و پیشگیری کشور موظفند بودجه مصوب مربوط به برنامه ها و فعالیت های مندرج در سند را علاوه بر اعتبار تخصیص یافته، به میزان ۸۰ درصد تأمین و نسبت به اجرای آن اقدام کند و استانداران نیز مکلفند ۱۰ درصد از اعتبار فرهنگی استان را به این امر اختصاص دهند.

معاون کاهش تقاضای ستاد مبارزه با مواد مخدر تأکید کرد: اختصاص اعتبار کمکی به دستگاه های فرهنگی و پیشگیری منوط به ارائه گزارش عملکرد آنان و تخصیص اعتبار ۸۰ درصدی است در غیر این صورت اعتباری به دستگاه مربوطه داده نخواهد شد، لذا کارشناسان فرهنگی شوراها وظیفه دارند وظایف و نحوه اجرای دستگاه ها را در این حوزه ارزیابی و هر دستگاهی را که کم کاری می کند به ستاد معرفی کنند.

دین پرست بر برگزاری جلسات کمیته فرهنگی و پیشگیری شوراها به صورت منظم، تربیت درست کادر متخصص پیشگیری از اعتیاد، نظارت بر نحوه اجرای دستگاه های فرهنگی و پیشگیری استان، برگزاری مفید جلسه مشترک با ائمه جمعه و جماعات و استفاده از ظرفیت آنان در بحث اطلاع رسانی به مردم، ارسال گزارشات منظم به ستاد، تعامل سازنده شورا با مراکز علمی تحقیقاتی و آموزشی و دعوت از آنان در جلسات کمیته های شورا و نظارت دقیق بر فعالیت سازمان های مردم نهاد فعال در حوزه های درمان و پیشگیری تاکید کرد.

وی گفت: شما کارشناسان شورا باید کمک کنید تا جنبشی فراگیر در استان ها در بحث پیشگیری از اعتیاد اتفاق بیفتد و دستگاه ها نیز در این تکاپو باشند که تیمی فعال در استان است که پیگیر برنامه های سند جامع فرهنگی و پیشگیری می باشد.

وی از شوراهای هماهنگی استان های مازندران، همدان، اصفهان، کرمانشاه و تهران خواست تا جلسات شوراهای فرعی هماهنگی مبارزه با مواد مخدر را با حضور فرماندار و دبیر شورای فرعی برگزار کرده و آخرین وضعیت اقدامات دستگاه های فرهنگی شهرستان ها به خصوص سازمان بسیج مستضعفین را به طور ویژه ای ارزیابی کرده و به ستاد اعلام نمایند.

گفته می شود؛ وزارتخانه های بهداشت، آموزش و پرورش، ورزش و جوانان، فرهنگ و ارشاد اسلامی، علوم، تحقیقات و فناوری، سازمان بهزیستی کشور، سازمان زندان ها، سازمان صدا و سیما، نیروی مقاومت بسیج، کمیته امداد امام خمینی (ره) ، بنیاد شهید و امور ایثارگران، سازمان تبلیغات اسلامی، جمعیت هلال احمر، دانشگاه پیام نور و دانشگاه آزاد اسلامی از جمله ۱۵ دستگاه فرهنگی و پیشگیری کشور هستند.
در کانال تلگرام لرستان خبر عضو شوید

نظرات