رییس شبکه هپاتیت کشور در پاسخ به اینکه آیا ناقلین هپاتیت B می توانند ازدواج کنند یا خیر، گفت: مانعی برای این امر وجود ندارد، ولی همسر فرد مبتلا باید علیه این بیماری واکسینه شده و از تاثیر مثبت واکسن مطمئن شود.

به گزارش افکارنیوز ، دکتر سید موید علویان هپاتیت را نوعی التهاب کبدی معرفی کرد و با بیان اینکه در اغلب موارد عفونت از مادران آلوده به نوزادان منتقل می شود و تا سال ها علامتی ندارد، اظهار کرد: در برخی موارد نیز به دنبال هپاتیت حاد ویروسی، فرد ناقل بیماری می شود.

وی با اشاره به اینکه تاکنون درمانی برای ناقلین هپاتیت B ارائه نشده است، گفت: از آنجایی که عملکرد کبد این افراد خوب است، نیازی به درمان ندارند. بلکه مصرف بیشتر سبزیجات و میوه های تازه، مصرف بیشتر محصولات دریایی و پرهیز از مصرف چربی و اغذیه آماده و مصرف بیشتر ویتامین B۱ می تواند در جلوگیری از فعال شدن بیماری موثر باشد.

علویان ادامه داد: باید توجه داشت که هپاتیت B حاد در ۹۰ تا ۹۵ درصد موارد به طور خود به خودی بهبود یافته و ویروس آن نیز به صورت کامل از بدن دفع می شود. در پنج تا ۱۰ درصد موارد ویروس در بدن باقی می ماند و حالت ناقل هپاتیت پیش می آید.

رییس شبکه هپاتیت کشور به ناقلین هپاتیت توصیه کرد: برای بررسی وضعیت کار کبد خود جهت معاینات و انجام آزمایشات خونی هر شش ماه یک بار به پزشک مراجعه نمایند.

وی افزود: کلیه اعضای خانواده (همسر، فرزندان و کسانی که در یک مکان با این افراد زندگی می کنند) باید بر علیه هپاتیت B واکسینه شوند. همچنین در صورت مراجعه به دندانپزشک، آزمایشگاه، پزشک و هر جای دیگری که خطر انتقال ویروس به دیگران وجود دارد، حتما او را از وجود ویروس هپاتیت در بدن خود آگاه نمایند.

رییس مرکز تحقیقات گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی بقیه اله (عج) ، با بیان اینکه لازم است ناقلین از مصرف مشروبات الکلی و استعمال دخانیات پرهیز کنند، گفت: افراد چاق باید تلاش کنند تا اضافه وزن خود را کاهش دهند و از وسایل و لوازم شخصی مثل سرنگ، تیغ، مسواک، ریش تراش، حوله و… هرگز به صورت مشترک استفاده نکنند.

علویان در پاسخ به اینکه آیا ناقلین هپاتیت B می توانند ازدواج کنند یا خیر گفت: مانعی برای این امر وجود ندارد، ولی همسر فرد مبتلا باید علیه این بیماری واکسینه شده و از تاثیر مثبت واکسن مطمئن شوند. خطر انتقال عفونت در زندگی زناشویی سالم بسیار کم است.

وی درباره موانع باردار شدن ناقلین هپاتیت B نیز گفت: بررسی همه زنان باردار از نظر هپاتیت B ضروری است تا در صورت کشف عفونت از انتقال بیماری به نوزاد پیشگیری شود. البته بهتر است زنان مبتلا به هپاتیت B اگر به تعداد کافی فرزند دارند از حاملگی مجدد خودداری کنند.

رییس شبکه هپاتیت با اشاره به اینکه هپاتیت مزمن نیاز به درمان دارد و در صورت درمان دارویی می توان آنها را تبدیل به حالت غیرفعال کرد، گفت: در صورت عدم درمان، امکان پیشرفت به سمت سیروز یا تنبلی کبد وجود دارد و در برخی شرایط که سیروز پیشرفت می کند، پیوند کبد مداخله ای دیگر خواهد بود.

وی افزود: در طول زمان ممکن است هپاتیت B باعث توقف عمل کبد شود. اگر این اتفاق بیفتد ممکن است نیاز به کبد جدیدی وجود داشته باشد.
در کانال تلگرام لرستان خبر عضو شوید

نظرات