معاون آموزش متوسطه آموزش و پرورش گفت: تعطیلی پنج شنبه ها، براساس مصوبه شورای عالی آموزش و پرورش نبوده است اما در نهایت وزیر قبلی اصرار به تعطیل شدن یک روز کاری معلمان داشت که این تعطیلی عواقب بسیاری از جمله کاهش ساعت آموزشی در پی داشت.

به گزارش افکارنیوز، علی زرافشان گفت: تصمیم گیری درباره تعطیلی پنج شنبه ها به دوران وزارت دکتر نجفی در آموزش و پرورش برمی گردد. در آن زمان طرحی مبنی بر تعطیلی روزهای پنجشنبه مطرح شد اما پس از بررسی کارشناسی، این طرح با مخالفت مواجه و در نهایت بایگانی شد. پس از آن نیز هر چند وقت یک بار برخی مسئولان صحبت از تعطیلی روزهای پنجشنبه در مدارس می زدند، اما هیچگاه این موضوع به صورت جدی پیگیری نشد. در دوران وزارت آقای حاجی بابایی این طرح مطرح و در نهایت عملیاتی شد.

به گفته زرافشان، هنگامیکه طرح تعطیلی پنج شنبه ها به کارشناسان داده شد، شرط موافقت با این طرح آن بود که بر تعداد ساعات آموزشی دانش آموزان در روزهای دیگر هفته افزوده شود. چرا که در کشورهای دیگر دانش آموز دو روز در هفته تعطیل هستند، اما ساعات آموزشی آنها در روزهای دیگر هفته بیشتر شده است. همچنین در بسیاری از کشورهای دیگر دانش آموز مجبور نیست صبح خیلی زود و با خستگی و خواب آلودگی به مدرسه برود و درنهایت تا عصر در مدرسه است.

برگزاری کلاسهای ۳۰ دقیقه ای در مدارس


وی ادامه داد: قرار بود اگر آموزش و پرورش این امکانات را فراهم کند، پنج شنبه ها تعطیل شود. اما این امکانات نه تنها فراهم نشد، بلکه از تعداد ساعات آموزشی دانش آموزان نیز کاسته شد و امروز شاهد برگزاری کلاسهای ۳۰ دقیقه ای در برخی از مدارس هستیم. این در حالی است که در برخی از مدارس غیردولتی کشور دانش آموزان ساعت خواب دارند و پس از تجدید قوا دوباره سر کلاس حاضر می شوند. چه اشکال دارد که این طرح در مدارس دولتی هم اجرا شود.

زرافشان با بیان اینکه گروه ذینفع درباره این موضوع معلم، اولیا و دانش آموزان هستند، توضیح داد: در مصوبه شورای عالی صحبتی از تعطیلی روز پنج شنبه نشده است، اما آقای حاجی بابایی بارها در جلسات شورای عالی گفته بود که من می خواهم معلمان یک روز در هفته سر کار نیایند و به همین دلیل دستور تعطیلی پنج شنبه ها را صادر کرد.

معاون آموزش متوسطه آموزش و پرورش با اشاره به اینکه ایران کشوری در حال توسعه است، تصریح کرد: کشورهایی که شتاب در توسعه دارند، همواره در تلاش برای افزایش ساعات آموزشی در مقاطع مختلف تحصیلی هستند. ایران کشوری در حال توسعه است و باید توصیه های مقام معظم رهبری را برای حرکت پرشتاب به منظور دستیابی به قله های صنعتی و اقتصادی جدی گرفت. حال سئوال این است که آیا حرکت پرشتاب مورد نظر رهبری با کم کردن ساعات آموزشی محقق می شود؟

وی با اشاره به تشکیل کارگروهی برای لغو تعطیلی پنج شنبه ها توضیح داد: کارگروه ویژه با حضور کارشناسان بخشهای مختلف آموزش و پرورش زیر نظر معاونت پرورشی تشکیل شده است و نتایج این کارگروه را معاون پرورشی اعلام خواهد کرد.

بدهی ۹ میلیاردی آموزش و پرروش به دستگاههای بیرونی


زرافشان در ادامه درباره برنامه هایش برای توسعه و تجهیز هنرستانها مطابق بابرنامه پنجم توسعه گفت: بودجه تصویب شده ما برای امسال ۳۴ میلیارد تومان است که در حال حاضر تنها ۲۵ میلیاردش مصوب شده و با توجه به تعهدات برون سپاری، ما ۹ میلیارد تومان به دستگاههای بیرونی بدهکاریم.

وی ادامه داد: منابع ما در حد تکلیف نیست، چرا که در برنامه چهارم توسعه، پوشش تحصیلی ما در هنرستانها ۳۵ درصد بود و آموزش و پرورش متعهد شده بود که این پوشش را افزایش دهد. اما در پایان برنامه تنها سه دهم درصد افزایش داشتیم. متاسفانه در برنامه پنجم توسعه هنرستانها مبنای عملکرد نبود و آموزش و پرورش در برنامه پنجم متعهد به افزایش ۱۱ درصدی بود. یعنی ما باید هنرستانهای خود را از ۳۵ درصد به ۴۶ درصد توسعه می دادیم که این افزایش متناسب با منابع مالی ما نبود.

به گفته زرافشان، سرانه هر دانش آموز هنرستانی ۷ تا ۱۰ برابر یک دانش آموز دبیرستانی است و این کار را برای ما مشکل می کند، چرا که باید ابزار مختلف برای آموزش در هنرستانها در اختیار دانش آموز باشد. در این سالها تلاش شده همه امکانات به تناسب در استانهای مختلف توزیع شود. اما بودجه تخصیص داده شده به ما ۶۰ درصد بودجه مصوب بوده است که این خود اجرای کار و تعهد را برای ما مشکل می کند. در این سالها تلاش شد با برون سپاری بخشی از فعالیتها، بتوانیم تعهدات خود را عملیاتی کنیم.
در کانال تلگرام لرستان خبر عضو شوید

نظرات