برخی اتباع خارجی این روزها برای خرید سیم کارتهای ایرانی با مشکلات متعدد مواجه اند و در اکثر موارد موفق به انجام این کار نمی شوند.

به گزارش افکارنیوز، اگرچه تاکنون هیچ مرجع رسمی خبری مبنی بر مممنوعیت فروش سیم کارت به اتباع خارجی را منتشر نکرده اما چندی پیش اخباری مبنی بر این منتشر شده بود که در استان گیلان استانداری طی اطلاعیه ای این گونه اعلام کرده است که فروش هر نوع سیم کارت، موبایل و لوزام جانبی به اتباع خارجی ممنوع است و تنها با اجازه رسمی از اداره اتباع خارجی استانداری گیلان این امر ممکن می شود.

البته در این باره تاکنون هیچ مقام رسمی درباره وضع چنین قانونی در سایر شهرهای کشور خبر نداده بود. با این وجود برخی اتباع خارجی و از جمله افغانه که میزان آنها نسبت به اتباع سایر کشورها در ایران به مراتب بیشتر است از مشکلات متعدد خرید سیم کارت به شیوه قانونی خبر می دهند.

سعید عسگری - سرپرست اداره ارتباطات اپراتور اول - در این باره می گوید: برای اتباع خارجی می توان به راحتی پس از احراز هویت و با در اختیار داشتن گذرنامه معتبر سیم کارت واگذار کرد که البته در مورد افغانه علاوه بر گذرنامه مجوز اقامت نیز مورد نیاز است و در نهایت با در اختیار داشتن این مدارک فروش سیم کارت های دائمی واعتباری میسر می شود.

وی در پاسخ به این سوال که برخی افراد به هنگام مراجعه به دفاتر با وجود در اختیار داشتن گذرنامه و مجوز اقامت موفق به خرید سیم کارت نشده اند توضیح داد: ممکن است دفتری تازه کار باشد و مقررات مرتبط با این موضوع را ندانند اما در غیر این صورت مشکلی برای واگذاری سیم کارت به اتباع خارجی وجود ندارد.

آرش کریم بیگی - مدیر روابط عمومی اپراتور دوم - هم در این باره می گوید: برای خرید سیم کارت ایرانسل اتباع خارجی می توانند با در اختیار داشتن گذرنامه معتبر اقدام کنند و به این ترتیب بر روی سایتی که برای دفاتر فروش سیم کارت های ایرانسل طراحی شده از افراد یکی از این سه مدرک خواسته می شود که مدرک اول کارت ملی، مدرک دوم شناسنامه جدید و مدرک سوم گذرنامه است که افراد با در اختیار داشتن هر یک از این مدارک می توانند اقدام به خرید سیم کارت کنند.

افشار فروتن - رییس انجمن فروشندگان سیم کارت، گوشی و لوازم جانبی- با تاکید بر این که اتباع خارجی ممنوعیتی برای تهیه سیم کارت ندارند اظهار کرد: اتباع خارجی می توانند با در اختیار داشتن گذرنامه سیم کارت مورد نظر خود را تهیه کنند و در این میان اگر دفتری چنین کاری را انجام نداده احتمالا اشتباهی صورت گرفته است.

اما او در پاسخ به پرسش های بیشتر در این زمینه با دفاتر فروش سیم کارت تماس می گیرد که در این دفاتر این گونه عنوان می شود که گویا مدتی است برای اتباع خارجی ثبت سند موبایل با دشواریهایی ایجاد و به همین دلیل واگذاری سیم کارت به آنها با مشکلاتی مواجه شده است.

فروتن پس از پیگیری های بیشتر و پرسوجو از دفاتر مختلف، این گونه عنوان کرد که اگرچه هیچ بخشنامه ای در زمینه ی فروش سیم کارت به اتباع افغانی صادر نشده اما به دلیل مشکلاتی که گاه در این زمینه ایجاد شده برخی از دفاتر خود نسبت به عدم واگذاری و فروش سیم کارت به اتباع خارجی خودداری کرده اند.

وی با بیان این که این موضوع تا حدی به موضوع عدم هماهنگی بین بخش های مختلف بازمی گردد، اظهار کرد: بی شک موضوعاتی که پیش از این به وجود آمده باعث اجتناب این دفاتر از ارائه ی خدمات این چنینی شده است، اما در نهایت این نوع برخورد سلیقه ای است و دفاتر مختلفی هم هستند که واگذاری سیم کارت را انجام دهند.

رییس انجمن فروشندگان سیم کارت در پاسخ به این سوال که آیا این دفاتر این اجازه را دارند که به این شکل عمل کنند و این که آیا مرجعی به این نوع عملکرد آنها نظارت ندارد توضیح داد: قطعا اگر در این زمینه شکایتی صورت بگیرد موضوع پیگیری می شود، اما تاکنون احتمالا شکایتی در این زمینه صورت نگرفته است، به هر صورت با توجه به این که دفاتر واگذار کننده ی سیم کارت اکنون متعلق به بخش های مختلفی مانند پیشخوان دولت، پست و غیره می شوند می توان این بحث را از نهاد مربوطه پیگیری کرد.
در کانال تلگرام لرستان خبر عضو شوید

نظرات