در سال ۲۰۱۲ میلادی، بیماری های غیرمسری عامل ۶۸ درصد از ۵۶ میلیون مرگ بود و بیماری های قلبی عروقی عامل سه مرگ از هر ۱۰ مرگ است.

به گزارش لرستان خبر، بیماری قلبی ایسکمیک، سکته مغزی، اختلال مزمن انسداد ریه، عفونت های تنفسی، بیماری های مزمن ریه، ایدز، اسهال، دیابت، بیماری های قلبی ناشی از فشار خون بالا و سل مهمترین بیماری های کشنده غیر مسری هستند.

از هر ۱۲ مرگ در سراسر جهان، ۸ مورد به دلیل انواع بیماری های غیر مسری به وقوع می پیوندد؛ تصادف و تولد پیش از موعد، مقام های بعدی را به خود اختصاص می دهد. بر اساس آمار سازمان جهانی بهداشت در سال ۲۰۱۲ میلادی، بیماری های غیرمسری عامل ۶۸ درصد از ۵۶ میلیون مرگ بود. در همین گزارش آمده است بیماری های قلبی عروقی عامل سه مرگ از هر ۱۰ مرگ است. بیماری های قلبی، سرطان دیابت و بیماری های مزمن دیگر، از مهمترین بیماری های غیر واگیر عامل مرگ و میر محسوب می شوند بسیاری از این بیماری های قابل درمان و پیشگیری هستند. بر اساس گزارش وال استریت ژورنال، مهمترین بیماری های کشنده عبارتند از :

۱۰-سل

تعداد قربانیان سل در سال ۲۰۰۰ حدود ۱.۳ میلیون نفر بود؛ در حالیکه این آمار در سال ۲۰۱۲ میلادی، به ۹۰۰ میلیون نفر رسید. سل (TB) یک بیماری عفونی ناشی از باکتری مایکوباکتریوم توبرکلوزیس است که اغلب به ریه ها حمله می کند.

حقایق منتشر شده درباره سل به روایت سازمان جهانی بهداشت

-بین سال های ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۴ میلادی، حدود ۴۳ میلیون بیمار مبتلا به سل بر اثر تشخیص و درمان به موقع و موثر، از مرگ حتمی رهایی یافتند

-سل در لیست بیماری های عفونی مرگبار، رتبه اول را به خود اختصاص داده است

-در سال ۲۰۱۴ میلادی، ۹.۶ میلیون نفر به سل مبتلا شدند و ۱.۵ میلیون نفر جان خود را از دست دادند

- حدود ۹۵ درصد مرگ های ناشی از سل در کشورهای کم در آمد و درآمد متوسط اتفاق می افتد

-در سال ۲۰۱۴ میلادی، حدود یک میلیون کودک به سل مبتلا شدند و ۱۴۰ هزار کودک جان خود را از دست دادند

-سل مهمترین عامل مرگ بیماران مبتلا به ایدز است. در سال ۲۰۱۵ میلادی، از هر سه مرگ در بیماران مبتلا به ایدز، یک مورد به دلیل سل بود.

-در سال ۲۰۱۴، حدود ۴۸۰ هزار نفر در سراسر جهان به نوع مقاوم به دارو مبتلا شدند

-میزان مرگ و میر ناشی از سل بین سال های ۱۹۹۰ تا ۲۰۱۵ میلادی، حدود ۴۷ درصد کاهش یافته است

-پایان دادن به سل تا سال ۲۰۳۰ میلادی، یکی از اهداف توسعه پایدار است

-بسیاری از افراد مبتلا به سل در سال ۲۰۱۳، ساکن جنوب شرق آسیا و غرب اقیانوس آرام بودند

-۲۴ درصد از مبتلایان به سل ساکن هند هستند

-۱۱ درصد از مبتلایان ساکن چین هستند

-آفریقا بیشتر آمار قربانیان را به خود اختصاص داده است

-طبق برآورد سازمان جهانی بهداشت هزینه درمان سل سالانه حدود ۸ میلیارد دلار است که کمبود بودجه ۲ میلیارد دلاری در سال وجود دارد

۹-بیماری های قلبی ناشی از فشار خون بالا

تعداد قربانیان بیماری های قلبی ناشی از فشار خون در سال ۲۰۰۰ حدود ۰.۸ میلیون نفر بود؛ در حالیکه این میزان در سال ۲۰۱۲ میلادی به ۱.۱ میلیون نفر رسید. فشار خون نیرویی است که توسط جریان خون به دیواره رگ ها وارد می شود تا خون در سراسر رگ ها و بدن جریان یابد. اگر این نیرو افزایش پیدا کند و در طول زمان ثابت باقی بماند، بدن با مشکلات زیادی روبرو می شود. بیماری های قلبی مهمترین عامل مرگ و میر در سراسر جهان محسوب می شوند و فشار خون، عامل ۵۸ درصد از مرگ و میر های ناشی از بیماری های قلبی است.

۸-دیابت

تعاد قربانیان دیابت در سال ۲۰۰۰، یک میلیون نفر گزارش شده است؛ در حالیکه این آمار در سال ۲۰۱۲ میلادی به ۱.۵ میلیون نفر رسیده است. دیابت به علت ناتوانی بدن در تولید یا مصرف انسولین بوجود می ‏آید. انسولین هورمونی است که توسط لوزالمعده تولید می شود و نقش آن استفاده از قند به عنوان عظیم ترین منبع انرژی بدن است.

شیوع روز افزون چاقی و تمایل به فست فود، دیابت را به یک معضل جهانی تبدیل کرده است.

۷-اسهال

تعداد قربانیان اسهال در سال ۲۰۰۰، حدود ۲.۲ میلیون نفر و در سال ۲۰۱۲ میلادی، ۱.۵ میلیون نفر گزارش شده است. اسهال یکی از مهمترین نشانه های عفونت دستگاه گوارشی است.

بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت، اسهال دومین علت مرگ کودکان زیر پنج سال به ویژه در سومالی، چاد، آفریقای مرکز و سیرالئون محسوب می شود. آب آلوده از مهمترین دلایل اسهال است.

۶-ایدز

تعداد قربانیان بیماری ویروسی ایدز در سال ۲۰۰۰ حدود ۱.۷ میلیون نفر و در سال ۲۰۱۲ میلادی، حدود ۱.۵ میلیون نفر گزارش شده است. کاهش قیمت داروهای ضد ویروسی و افزایش آگاهی عمومی، از جمله مهمترین دلایل کاهش آمار مربوط به ایدز است. بیشتر مبتلایان به ایدز در جنوب آفریقا زندگی می کنند.

۵-بیماری های مزمن ریه

بیماری های مربوط به نای، برونش و سرطان ریه، مهمترین بیماری های مربوط به سیستم تنفسی محسوب می شوند که در سال ۲۰۰۰ حدود ۱.۲ میلیون قربانی و در سال ۲۰۱۲ حدود ۱.۶ میلیون قربانی داشته اند.

مهمترین دلیل بیماری های مزمن ریوی، استعمال دخانیات است.

۴-عفونت های تنفسی

برونشیت شایع ترین عفونت تنفسی است. عفونت های تنفسی در سال ۲۰۰۰ حدود ۳.۵ میلیون قربانی داشت و این آمار در سال ۲۰۱۲ میلادی به ۳.۱ میلیون نفر رسید. آسم و سینوزیت از دیگر بیماری های ناشی از این عفونت محسوب می شوند که بیشتر در کشورهایی با هوای آلوده دیده می شود. گازهای گلخانه ای و ذرات معلق از دیگر عوامل بروز عفونت تنفسی هستند. جنوب و شرق آسیا از جمله آلوده ترین مناطق دنیا محسوب می شوند و سه چهارم افرادی که در این مناطق زندگی می کنند، در معرض آلودگی هوا قرار دارند.

۳-اختلال انسداد ریه مزمن

تعداد قربانیان این عارضه از سال ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۲ میلادی، ۳.۱ میلیون نفر گزارش شده است. اختلال انسداد ریه مزمن به هر بیماری مزمن ریوی گفته می شود که مانع از جریان هوا در ریه ها می شود. تنباکو عامل اصلی این اختلال است. بر اساس گزارشات، ۶۴ میلیون نفر در سراسر جهان به اختلال انسداد ریه مزمن مبتلا هستند و انتظار می رود با افزایش آلودگی هوا و استعمال دخانیات، این آمار افزایش یابد.

۲-سکته

تعداد مرگ و میر ناشی از سکته در سال ۲۰۰۰ میلادی ۵.۷ میلیون نفر و در سال ۲۰۱۲ میلادی ۶.۷ میلیون نفر گزارش شده است. سکته مغزی به دلیل وقفه ای کوچک در جریان خون مغز است. در این حالت جریان اکسیژن و مواد غذایی به مغز محدود می شود و بخشی از بافت مغز آسیب می بیند. فشار خون، استعمال دخانیات، چاقی و عدم فعالیت بدنی از جمله مهمترین دلایل سکته مغزی محسوب می شوند.

۱-بیماری قلبی ایسکمیک

تعداد قربانیان بیماری قلبی ایسکمیک در سال ۲۰۰۰ میلادی شش میلیون نفر و در سال ۲۰۱۲ میلادی ۷.۴ میلیون نفر گزارش شده است. بیماری قلبی ایسکمیک وضعیتی است که در آن عروق قلب باریک شده و جریان خون و اکسیژن قلب محدود می شود. بیماری قلبی ایسکمیک گاهی بیماری عروق کرونر هم نامیده می شود و مهمترین علت مرگ و میر در سراسر جهان محسوب می شود.

منبع: ایرنا

 

در کانال تلگرام لرستان خبر عضو شوید

نظرات