یک سال پس از سیل

سیلابی که سال گذشته و امسال در استان لرستان رخ داد خسارات زیادی در پی داشت ولی تاکنون اعتباراتی در راستای جبران این خسارت‌ها پرداخت نشده است.

به گزارش لرستان خبر، متوسط بارندگی‌های استان لرستان در فروردین‌ماه امسال بیش از 700 میلی‌متر اعلام شد که نسبت سال گذشته و بلندمدت بیش از  70 درصد افزایش داشت اما متأسفانه باید گفت این میزان بارندگی جز خسارت سود دیگری برای استان نداشته چرا که از 13 میلیارد مترمکعب روان آب، تنها 90 میلیون مترمکعب آب پشت سدهای استان ذخیره و مابقی از استان خارج شد.

شدت بارندگی‌های فروردین‌ماه استان لرستان در سال جاری به شکلی بود که خسارت‌های زیادی در استان به بار آورد به‌ طوری‌که میزان کل خسارات سیلاب به استان لرستان چهار هزار و 436 میلیارد ریال اعلام شد.

4436 میلیارد ریال خسارت سیلاب

میزان خسارت سیلاب مربوط به راه‌ها، ابنیه فنی، پل‌ها، آب شرب، خطوط انتقال برق، معابر شهری و روستایی، پروژه‌های عمرانی، تأسیسات انتقال آب کشاورزی، کانال‌های آب‌بر، سدها و بندهای کوچک خاکی، ایستگاه‌های پمپاژ کشاورزی، اراضی کشاورزی، باغات، دام‌ها، آبزی‌پروری، واحد تجاری و مسکونی شهری و روستایی بوده است.

با وجود اینکه میزان خسارت‌های سیلاب برآورد و به مرکز ارسال‌ شده ولی تاکنون اقدامی صورت نگرفته این در حالی است که هنوز اعتبارات سیلاب سال گذشته نیز به شهرستانها پرداخت‌نشده و تخریبی‌های سیلاب سال 94 به شکل خود باقی است.

در سال 94، هزار و 200 واحد مسکونی و امسال نیز هزار و 340 واحد مسکونی شهری و روستایی در اثر سیلابی که در استان رخ داد به صورت 100 درصد تخریب شده که هنوز اقدامی در راستای احداث این واحدها انجام نشده است.

جعفر طولابی فرماندار دلفان در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم بابیان اینکه سیلابی که سال گذشته در این شهرستان رخ داد 30 میلیارد تومان خسارت ایجاد کرد که از این میزان تاکنون هیچ اعتباری پرداخت‌نشده است اظهار داشت: بیشترین خسارت سیلاب سال گذشته به ابنیه، راه‌ها و جاده‌های روستایی بوده است.

72 میلیارد تومان خسارت در شهرستان دلفان

وی افزود: سیلاب امسال نیز 72 میلیارد تومان خسارت به بار آورد و 500 واحد مسکونی بین 20 تا 70 درصد تخریب شد که تاکنون هیچ واحد مسکونی به بانک معرفی نشده است.

فرماندار دلفان عنوان کرد: چادر هلال‌احمر به واحدهای تخریب‌شده‌ای که قابل‌استفاده نیستند توزیع و برخی افراد نیز در منزل اقوام خود استقرار دارند.

وی بیان کرد: بیشترین واحدهای مسکونی تخریب‌شده در روستاهای این شهرستان بوده و برخی افراد با هزینه شخصی اقدام به بازسازی منازل آسیب‌ دیده خود کرده‌اند.

تخریب 500 واحد مسکونی در شهرستان دوره چگنی

قدرت الله ترابی نژاد فرماندار دوره چگنی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: 140 میلیارد تومان برآورد میزان خسارت سیلاب سال گذشته و امسال در سایر بخش‌ها از جمله کشاورزی، ابنیه و مسکن بوده که تاکنون 500 میلیون تومان در بحث راه‌ها و حوزه شهری به این شهرستان اختصاص‌ یافته است.

وی افزود: در پی سیلابی که سال گذشته و امسال در این شهرستان رخ داد، 500 واحد مسکونی تخریب شد که نیاز است این واحدها احداث شوند.

فرماندار دوره چگنی عنوان کرد: تاکنون 105 واحد مسکونی به بانک معرفی و اعتباری که در نظر گرفته‌ شده یک میلیارد و 600 میلیون تومان است.

عدم پرداخت خسارت‌های سیلاب سال 94

ولی‌الله میرزایی اصل فرماندار الیگودرز در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: در فروردین و اواخر تیرماه سال گذشته در شهرستان الیگودرز سیلاب رخ داد که میزان خسارت فروردین‌ماه 10 میلیارد تومان و تیرماه 20 میلیارد تومان برآورد شد.

وی بابیان اینکه این میزان خسارت به منازل مسکونی، تأسیسات زیربنایی و مزارع کشاورزی بوده است افزود: از خسارت‌های سال گذشته هنوز هیچ اعتباری به این شهرستان تخصیص نیافته است.

فرماندار الیگودرز عنوان کرد: 12 واحد مسکونی این شهرستان در پی سیلابی که سال گذشته رخ داد بین 20 تا 50 درصد دچار خسارت شد.

وی با اشاره به اینکه میزان خسارت سیلاب امسال نیز 48 میلیارد تومان برآورد شده است تصریح کرد: 20 واحد مسکونی بین 20 تا 70 درصد دچار خسارت شد؛ تنها کاری که انجام‌شده برآورد خسارت کرده و به ستاد بحران استان ارسال شد ولی تاکنون هیچ پاسخی دریافت نشده است.

استقرار مردم در چادرهای هلال احمر

میرزایی اصل با عنوان اینکه تاکنون در راستای تعمیر و بازسازی واحدهای مسکونی تخریب‌شده اقدامی انجام‌نشده است خاطرنشان کرد: چادر هلال‌احمر به افرادی که منازل مسکونی‌شان تخریب شد توزیع و از فروردین ماه امسال تاکنون در چادر استقرار دارند.

وی بابیان اینکه تاکنون هیچ بودجه‌ای ابلاغ نشده است گفت: واحدهای تخریب‌شده به بنیاد مسکن معرفی شدند ولی تاکنون اقدامی در راستای معرفی این واحدها به بانک انجام‌نشده است.

قدرت الله فلاح نژاد فرماندار سلسله در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: سیلابی که امسال در شهرستان سلسله رخ داد بیش از 38 میلیارد تومان خسارت ایجاد کرد که عمده خسارت‌ها در بخش کشاورزی و شیلات بوده است.

38 میلیارد تومان خسارت سیلاب در شهرستان سلسله

وی افزود: سیلاب به منازل مسکونی این شهرستان نیز خسارت وارد کرد ولی تاکنون اقدامی در راستای بازسازی و تعمیر واحدهای مسکونی انجام‌نشده است.

میرزا طرحانی معاون فرماندار رومشکان در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: سیلابی که سال گذشته در این شهرستان ایجاد شد 9 میلیارد تومان در بخش‌ راه‌های روستایی، جاده‌های بین مزارع، پل‌ها، سیفی جات، لوله انتقال آب، جایگاه دام و طیور، سدهای خاکی، چاه و ایستگاه‌های پمپاژ آب خسارت به بار آورد.

وی بابیان اینکه در پی سیلاب سال 94، 120 واحد مسکونی خسارت دید که چهار واحد آن 100 درصد تخریب شد افزود: تاکنون هیچ مبلغی در راستای جبران خسارت‌ها به این شهرستان پرداخت‌نشده است.

تخریب120 واحد مسکونی در رومشکان

معاون فرماندار رومشکان عنوان کرد: سیلاب امسال نیز 10 میلیارد تومان خسارت وارد کرد، 10 واحد مسکونی بین 20 تا 80 درصد تخریب شد که تاکنون هیچ‌کدام از منازل مسکونی که سال گذشته و امسال دچار خسارت شده به بانک معرفی نشده است.

وی بیان کرد: با توجه به اینکه بیشترین بارندگی‌های استان با 720 میلی‌متر مربوط به شهرستان رومشکان بوده اما پل‌های مسدود و پل‌هایی که ظرفیت انتقال آب نداشتند را تخریب کردیم که همین امر سبب شد میزان تخریبی منازل مسکونی در پی سیلابی که امسال رخ داد کمتر شود.

طرحانی تصریح کرد: میزان خسارت سیلاب سال گذشته بیشتر بود ولی هنوز یک ریال به این شهرستان اختصاص نیافته است.

احسان جهانیان سرپرست فرمانداری کوهدشت اظهار داشت: در بحث سیل سال گذشته دو هزار و 200 پرونده تشکیل شد که از این تعداد بنیاد مسکن کارها را برای معرفی به بانک‌ها انجام داده اما تنها 400 پرونده که تسهیلات چهار میلیون تومانی خرید لوازم منزل بوده محقق شده و مردم برای تسهیلات 10 میلیون تومانی تعمیر و 20 میلیون تومانی ساخت همچنان معطل هستند.

وی افزود: برای پرداخت این تسهیلات به مردم، علی‌رغم اینکه در مصوبه هیئت‌وزیران ضمانت زنجیره‌ای پذیرفته شود اما بانک‌ها برای پرداخت این تسهیلات مقاومت می‌کنند.

تخریب 100درصدی 1200 واحد شهری و روستایی در سال94

کامران امیری معاون بازسازی مسکن روستایی بنیاد مسکن لرستان در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در زمینهٔ سیلابی که سال گذشته در استان رخ داد اظهار داشت: هزار و 200 واحد شهری و روستایی در استان به صورت 100 درصد تخریب شد؛ اعتبارات برای هزار واحد احداثی روستایی سطح استان پیش‌بینی شد که برای هر واحد 20 میلیون تومان تسهیلات بانکی و پنج میلیون تومان نیز کمک بلاعوض در نظر گرفته شد.

وی افزود: 200 واحد شهری احداثی نیز پیش‌بینی که برای هر واحد 30 میلیون تومان وام ارزان‌قیمت و شش میلیون تومان کمک بلاعوض در نظر گرفته شد.

معاون بازسازی مسکن روستایی بنیاد مسکن لرستان عنوان کرد: هیئت دولت 800 واحد تعمیری روستایی لحاظ کرد که به ازای هر واحد شش میلیون تومان وام و دو میلیون تومان کمک بلاعوض پرداخت شود.

وی بیان کرد: مقرر شد اعتباری برای 950 واحد که لوازم‌خانگی و معیشتی آنها دچار خسارت شده لحاظ و به هر واحد چهار میلیون تومان وام و دو میلیون تومان کمک بلاعوض پرداخت شود.

مصوبه هیئت دولت در راستای اعتبارات اعلام نشد

امیری تصریح کرد: خسارات سیلاب فروردین‌ماه امسال نیز برآورد و به مدیریت بحران و وزارت کشور ارسال شد اما تاکنون مصوبه هیئت دولت و اینکه دولت موافقت کرده باشد اعلام‌نشده است.

وی با بیان اینکه در پی سیلابی که امسال در استان رخ داد هزار و 340 واحد 100 درصد تخریب شد خاطرنشان کرد: بر اساس آماری که با هماهنگی مدیریت ارشد استان به تهران منعکس‌شده، 320 واحد احداثی شهری، هزار و 230 واحد تعمیری و هزار و 550 واحد معیشتی یا لوازم‌خانگی بوده است.

معاون بازسازی مسکن روستایی بنیاد مسکن لرستان گفت: هزار و 20 واحد احداثی روستایی، هزار و 60 واحد تعمیری و دو هزار و 80 واحد لوازم‌خانگی نیز برآورد شده است.

عدم انعقاد قرار داد واحدهای احداثی با بانک‌های عامل

وی در راستای معرفی به بانک واحدهای مسکونی که سال گذشته دچار خسارت شده‌اند جهت دریافت تسهیلات اظهار داشت: تا تاریخ 25 اردیبهشت ماه امسال 99 واحد احداثی، 187 واحد تعمیری و401 واحد لوازم‌خانگی معرفی به بانکی شده که از 99 واحد احداثی معرفی‌شده به دلیل مشکلات بانکی هیچ اقدامی انجام‌نشده و عملکرد صفر بوده است.

امیری بابیان اینکه در بحث تعمیری دو واحد و لوازم‌خانگی 158 واحد انعقاد قرارداد شده است افزود: به دلیل سخت‌گیری که بانک‌ها دارند قراردادهای کمی با مردم بسته‌شده است.

وی عنوان کرد: عمده معرفی به بانک‌ها در شهرستان کوهدشت بوده و مابقی شهرستان‌ها با توجه به اعلام بانک‌ها از خردادماه کار معرفی واحدها آغاز شده است.

معاون بازسازی مسکن روستایی بنیاد مسکن لرستان بابیان اینکه چون عمده خسارت سیلاب در شهرستان کوهدشت بوده ستادی در این شهرستان ایجاد شده که واحدهای مسکونی خسارت‌ دیده را به بانک‌های عامل معرفی می‌کنند تصریح کرد: تاکنون در شهرستان‌های پلدختر، دوره چگنی و کوهدشت واحدهایی به بانک معرفی‌شده است.

سخت گیری بانک‌های استان در راستای پرداخت تسهیلات

وی خاطرنشان کرد: بانک‌های استان در راستای ضمانت و پرداخت تسهیلات سخت‌گیری می‌کنند که شرایط برای مردم سخت است و در این زمینه با مشکل مواجه هستیم.

امیری گفت: سیستم بانکی همکاری مناسبی ندارند و باوجوداینکه چندین مکاتبه داشته‌ایم، بانک ملت هنوز سهمیه خود را به شعبات ابلاغ نکرده است.

وی اظهار داشت: بانک‌های صادرات، ملی، رفاه، سپه، تجارت و ملت بانک‌های عامل هستند که از این شش بانک پنج بانک سهمیه خود را ابلاغ کرده ولی بانک ملت تاکنون در ابلاغ سهمیه خودداری کرده است.

منبع: تسنیم- گزارش از فاطمه بیرانوند

در کانال تلگرام لرستان خبر عضو شوید
  • ناشناس

    مسئولين فقط بلدن عکساشون روبنر کنن بزنن توشهر.واسه ملت که کارى نمى کنن.فقط عکس راه رفتن استاندار رو تو پياده رو نزدن.امان از دست مسئولين رياکار دولت تزوير وريا که همه رو نااميدکرده.

  • ازطرف اهالی روستای سالی بزرگ

    چرابه دادما نمی رسید رودخانه هنگام سیل پارسال وامسال تمام راههای بین روستاها وخصوصا بین مزارع را نابود کرده شکایاتمان هم به جایی نمی رسدنمایندگان جدید مد نظرتان باشد

  • همشهرى

    اگه مسئولين محترم به فکرخدمت به مردم باشن کى بره عکس کله اش روبنر کنه بزنه توشهر.که مثلا داريم واسه استان شبانه روز کار ميکنيم.!!!!!!

  • همشهرى

    اگه مسئولين محترم به فکرخدمت به مردم باشن کى بره عکس کله اش روبنر کنه بزنه توشهر.که مثلا داريم واسه استان شبانه روز کار ميکنيم.!!!!!!

نظرات