یافته های جدید محققان انگلیسی شاید بتواند گام جدیدی به سوی ساخت یک واکسن جهانی آنفلوآنزاعلیه گونه های جدید مرغی و خوکی باشد.

به گزارش افکارنیوز ، برای چندین دهه، دانشمندان به دنبال کلید تولید واکسن برای جلوگیری از همه انواع آنفلوانزا بودند.

واکسنهای کنونی تنها رایج ترین گونه های آنفلوآنزا را با تحریک سیستم ایمنی بدن برای تولید پادتنهایی در برابر عفونت، هدف قرار می دهند.

اما این واکسنها یک گام از ویروس که در حال تکامل است، عقبتر باقی می مانند.

اکنون با پژوهشی که بر روی شیوع بیماری آنفلوآنزای خوکی در سال ۲۰۰۹ انجام شد، ممکن است فصل سالانه آنفلوآنزا کاهش یافته و از بیماریهای همه گیر در آینده جلوگیری شود.

محققان امپریال کالج لندن از این شیوع به عنوان یک تجربه منحصر به فرد طبیعی برای بررسی دلیل بیمار شدن برخی افراد در زمانی که سایرین سالم مانده اند، استفاده کردند.

صدها کارمند و دانشجو نمونه های خون خود را پس از پایان همه گیری سال ۲۰۰۹ اهدا کرده و طی دو فصل بعدی شیوع آنفلوآنزا مورد ارزیابی قرار گرفتند.

دانشمندان دریافتند افرادی که بیمار نشده بودند، در آغاز فصل همه گیری از سلولهای ایمنی کشنده ویروس موسوم به سلولهای CD۸ T بیشتری در خون خود برخوردار بودند.

به گفته دانشمندان، این یافته ها یک طرح برای واکسن جدیدی ارائه کرده که می تواند با تحریک بدن برای تولید این سلولها به منظور دفع ویروس عمل کند.

طبق آمار سازمان جهانی بهداشت، آنفلوانزا سالانه بین ۲۵۰ هزار تا ۵۰۰ هزار تن را می کشد.

اعلان دانشمندان امپریال کالج لندن در پی ادعای محققان آمریکایی در مورد تولید احتمالی یک محافظ جهانی علیه ویروس کشنده آنفلوانزا بوده است.

محققان آمریکایی در ماه مه خبر دادند که واکسن ساخت شرکت Sanofi از شیوه ای استفاده می کند که همچنین امیدها را برای نسل جدیدی از واکسنها علیه بیماریهای دیگر را نیز افزایش داده است.
در کانال تلگرام لرستان خبر عضو شوید

نظرات