سلامت>  عمومی- همشهری آنلاین - فرانک عطیف: ربابه شیخ الاسلام در سال ۱۳۲۴ در شهر اصفهان دیده به جهان گشود.

وی در سایت شخصی اش در قسمت زندگینامه نوشته است:

" من بیش از ۴۰ سال نوشتم، خط زدم، پاک کردم، دوباره و چندباره نوشتم. ساختم. شکل دادم. مرمت کردم، خراب شد از رو نرفتم. شکستند خسته نشدم. آتش زدند خاموش کردم تا بالاخره از توی کویر سبزی های کوچکی روئید و رشد کرد. یک عده را دور خودم جمع کردم و گفتم ما کویر را گلستان می کنیم. به همه امید دادم، توی کویر با سختی و مرارت یک خانه ساختیم و توی خانه را روشن کردیم که اگر کسی شب در کویر گم شد سوسوی چراغ خانه ما دلگرمش کند و امیدش را از دست ندهد" .

شیخ الاسلام سال ۱۳۴۲ دیپلم گرفت و در سال ۱۳۴۸ دوره دکترای داروسازی را در دانشگاه تهران تمام کرد و پس از یک دوره کاری در سال ۱۳۶۶ مدرک مدیریت بهداشت را از همین دانشگاه گرفت تا بتواند در بخش بهداشت موثرتر کار کند. او دوره تخصص اپیدمیولوژی با گرایش تغذیه را نیز در سال ۱۳۷۳ در دانشگاه تهران تمام کرد.

او در سال ۱۳۶۰ در پست معاونت امور برنامه ریزی و هماهنگی دفتر نظارت بر امور دارویی وزارت بهداشت مشغول به کار شد.

از دیگر پست های دکتر شیخ الاسلام می توان به موارد زیر اشاره کرد:

مدیر اداره تغذیه معاونت بهداشتی در وزارت بهداشت ۱۳۷۱ تا ۱۳۷۵، بنیان گذار دفتر بهبود تغذیه جامعه در معاونت سلامت وزارت بهداشت، مدیر دفتر فوق از سال ۱۳۷۵تا ۱۳۸۴، مدیر برنامه کشوری پیشگیری اختلالات ناشی از کمبود ید (IDD) از سال ۱۳۶۸ تا۱۳۸۴، مدیر پروژه بهبود وضعیت تغذیه کودکان زیر ۲ سال و زنان باردار و شیرده -مشترک با بانک جهانی تا سال ۱۳۸۴ و مشاور موقت سازمان جهانی بهداشت منطقه مدیترانه شرقی در ۱۲ مجمع علمی منطقه ای و بین المللی.

تالیف و ترجمه جزو فعالیت های همیشگی دکتر شیخ الاسلام بوده است؛ کارهایی مانند نمونه های زیر:

تالیف ۳۱ مقاله به زبان های فارسی و انگلیسی در حوزه مسایل دارویی و تغذیه ای، تالیف و ویراستاری علمی ۲۵ عنوان کتاب در زمینه های دارویی و تغذیه ای، ترجمه ۸ عنوان کتاب در زمینه تغذیه ومدیریت بهداشت

از دیگر فعالیت های دکتر شیخ الاسلام می توان به طراحی و اجرای ۱۹ طرح پژوهشی منطقه ای و کشوری و مشاور تولید ۱۴ فیلم علمی و آموزشی اشاره کرد.

او در سال ۱۳۷۵ و ۱۳۸۴ به عنوان مدیر نمونه وزارت بهداشت انتخاب شد.

دریافت جایزه اول ششمین دوره جشنواره رازی، دریافت جایزه به خاطر تهیه متن و مدیریت فیلم چرخه شوم فقر و نیز جایزه اول جشنواره خورشید به خاطر فیلم نمک زندگی، کاندید دریافت جایزه جهانی" زن" در سال ۲۰۰۰ و کاندیدای دریافت جایزه جهانی غذا در سال های۲۰۰۲ و ۲۰۰۳ از دیگر موفقیت های دکتر شیخ الاسلام است.

او بعد از بازنشستگی نیز همچنان پرکار و فعال است و در سال ۱۳۸۵، موسسه تغذیه، سلامت و توسعه را بنیان گذارد و در کنار مدیریت این موسسه، بنیان گذار و موسس انجمن علمی غذا و تغذیه حامی سلامت ایران نیز هست.

در کانال تلگرام لرستان خبر عضو شوید

نظرات