اکثر برنامه ها و App های قابل نصب بر روی گوشی های هوشمند یا دارای آسیب پذیری های امنیتی هستند یا اطلاعاتی را از گوشی های کاربران جمع آوری می کنند که نیازی به آنها ندارند.

به گزارش افکارنیوز ، نتیجه یک بررسی که به تازگی صورت گرفته نشان می دهد که مشکلات برنامه های همراه بسیار گسترده تر از حدی است که قبلا تصور می شد و بخش اعظم این برنامه ها با مشکلات متعددی دست و پنجه نرم می کنند.

محققان شرکت اچ پی با بررسی بیش از دو هزار برنامه قابل نصب بر روی گوشی آیفون شرکت اپل در بین ماه های اکتبر تا نوامبر به این نتیجه رسیده اند که از هر ۱۰ برنامه، ۹ برنامه یعنی ۹۰ درصد دارای آسیب پذیری های جدی امنیتی هستند.

این مشکلات عبارتند از دسترسی بیش از حد مجاز به داده های ذخیره شده بر روی گوشی ها، عدم رمزگذاری اطلاعات در زمان رد و بدل شدن میان گوشی و شبکه اینترنت، انتقال داده ها به روش های غیرایمن و… به عنوان مثال دسترسی یک برنامه بازی به فهرست تماس های ذخیره شده کاربر در گوشی ضرورتی ندارد، اما بسیاری از این بازی ها چنین کاری را انجام می دهند.

نکته مهم تر این است که بسیاری از این برنامه ها از روش های غیرایمن و ساده برای نگهداری اطلاعات منتقل شده استفاده می کنند که همین مساله سرقت آنها را هم ساده تر می کند.

اچ پی در مجموع ۲۱۰۷ برنامه همراه برای آیفون را بررسی کرده و آنها را در قالب ۲۲ دسته بندی مختلف جای داده است. ۹۷ درصد از این برنامه ها حداقل به یک منبع اطلاعاتی شخصی بر روی گوشی اعم از فهرست تماس ها و اطلاعات کاربری فرد در شبکه های اجتماعی دسترسی داشته اند یا از قابلیت بلوتوث و وای – فای برای انتقال اطلاعات بهره می گرفتند. اما ۸۹ درصد از آنها فاقد قابلیت های مورد نیاز برای حفاظت از این اطلاعات بوده اند.

۷۵ درصد از برنامه های بررسی شده هم از روش های غلطی برای ذخیره سازی داده ها استفاده کرده و امنیت کاربران را به خطر می انداختند.
در کانال تلگرام لرستان خبر عضو شوید

نظرات