معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت خرم‌آباد:

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: از مجموع ۳۷ هزار و ۱۲۰ واحد صنعتی در کشور ۷ هزار و ۸۵ واحد در شهرک‌های صنعتی کشور کاملاً تعطیل‌ شده است.

به گزارش لرستان خبر، علی یزدانی در جلسه کارگروه ستاد مقاومتی و ستاد تسهیل استان لرستان به نام‌گذاری سال 95 تحت عنوان "اقتصاد مقاومتی اقدام و عمل" اشاره کرد و اظهار داشت: با وجود اینکه از دو سال قبل اجرای اقتصاد مقاومتی در دستور کار دولت قرار گرفته است نام‌گذاری سال 95 نیز با این عنوان نشان از توجه ویژه مقام معظم رهبری به این موضوع دارد و بر همین اساس وزارت صنعت معدن و تجارت نیز تمام برنامه‌ریزی‌های خود را با توجه به  شعار سال انجام می‌دهد.

وی افزود: تا پایان سال 94 در سطح کشور 87 هزار 659 واحد صنعتی پروانه بهره‌برداری گرفته‌اند که از این تعداد 37 هزار و 120 واحد در شهرک‌های صنعتی مستقر هستند ضمن اینکه در مجموع 79 هزار و 838 واحد صنعتی در کشور را واحد‌های کوچک تشکیل داده‌اند.

مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شرکت‌های شهرکی ایران با بیان اینکه 7 هزار و 800 واحد صنعتی بزرگ در کشور وجود دارد عنوان کرد: 58 درصد از اشتغال در واحدهای صنعتی کشور را واحدهای بزرگ و متوسط به وجود آورده‌اند و سهم واحدهای کوچک نیز از اشتغال در واحدهای صنعتی کشور 42 درصد است.

معاون وزیر صنعت معدن و تجارت اظهار داشت: از مجموع 37 هزار و 120 واحد صنعتی در کشور 7 هزار و 85 واحد در شهرک‌های صنعتی کشور کاملاً تعطیل‌ شده است.

وی ضمن تأکید بر توجه ستادهای تسهیل و شوراهای برنامه‌ریزی استان‌ها به واحدهای صنعتی کوچک خاطرنشان کرد: واحدهای صنعتی کوچک نیاز به حمایت  ویژه دارند چرا که اگر به آن‌ها توجه نشود به سرنوشت واحدهای بزرگ تعطیل‌ شده دچار می‌شوند.

یزدانی گفت: در حال حاضر 19 درصد از واحدهای کوچک به بهره‌برداری رسیده کشور تعطیل هستند ضمن اینکه 18 درصد واحدهای متوسط و 11 درصد از واحدهای بزرگ کشور تعطیل هستند.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت بیان کرد: در مجموع یک هزار و 99 واحد در شهرک‌های صنعتی کشور توسط  بانک‌ها تملک شده است که 75 درصد آن‌ها فعال بوده و 25 درصد دیگر تعطیل است.

وی اظهار داشت: در کل کشور 99 هزار و 840 طرح صنعتی جواز تأسیس گرفته‌اند که از این تعداد 29 هزار و 799 واحد در شهرک‌های صنعتی قرار دارد.

یزدانی خاطرنشان کرد: 77 هزار و 446 واحد صنعتی در کشور وجود دارد که پیشرفت آن‌ها بین صفر تا 20 درصد است که در واقع 78 درصد از مجموع واحدهای در حال ساخت را تشکیل می‌دهد ضمن اینکه 9 هزار و 325 طرح بالای 60 درصد و در واقع 10 درصد از کل طرح‌های صنعتی پیشرفتی بالاتر از 60درصد دارند که سیاست دولت نیز در اولویت قراردادن و به بهره‌برداری رساندن این طرح‌ها است.

مدیرعامل صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران گفت: در مجموع 778 شهرک و ناحیه صنعتی در حال بهره‌برداری در کشور وجود دارد که در 150 شهرک و ناحیه صنعتی متقاضی وجود ندارد.

وی بیان کرد: اجرای اقتصاد مقاومتی نقش بسیار مهمی در رونق اقتصاد کشور خواهد داشت ولی برای تحقق اقتصاد مقاومتی همه دستگاه‌ها همان‌گونه که در زمان جنگ با همدلی و همراهی کار می‌کردند باید پای‌کار بیایند.

یزدانی گفت: اگر 16 هزار میلیارد تومان تسهیلات و یارانه در اختیار واحدهای صنعتی قرار بگیرد شاهد ایجاد 184 هزار و 50 فرصت شغلی در کشور خواهیم بود.

وی عنوان کرد: با توجه به اهمیت بحث آموزش پیش‌بینی کرده‌ایم در سال 95 بیش از 100هزار نفر را در سطح کشور در زمینهٔ اقتصاد مقاومتی  آموزش ببینند.

تعطیلی ۴۱۸ واحد صنعتی در استان لرستان/ شهرک‌های صنعتی بدون متقاضی

وی افزود: در مجموع یک هزار و 312 واحد صنعتی در استان لرستان وجود دارد که از این تعداد 418 واحد صنعتی غیرفعال است.

وی افزود: سهم واحدهای کوچک و متوسط صنعت استان لرستان به ترتیب هزار و 260 و 26 واحد است که در این‌ بین 412 واحد کوچک و 5 واحد متوسط تعطیل‌ شده است ضمن اینکه از 25 واحد بزرگ صنعتی موجود در استان لرستان یک واحد غیرفعال است.

مدیرعامل شهرک‌های صنعتی ایران عنوان کرد: غیرفعال نبودن واحدها صنعتی به این معنی نیست که تمام توان ظرفیت مشغول فعالیت هستند بلکه بسیاری از واحدها را داریم که با ظرفیت کمی کار می‌کنند.

وی بیان کرد: در مجموع 335 واحد صنعتی در شهرک‌های صنعتی استان لرستان وجود دارد که 30 درصد این واحدها در حال حاضر تعطیل است در حالی‌که متوسط کشوری در این زمینه 19 درصد است.

یزدانی خاطرنشان کرد: 4.1 درصد از واحدهای صنعتی کشور در تملک بانک‌ها در استان لرستان است که 36 درصد از این واحدها یعنی 16 واحد صنعتی به‌ طور کامل تعطیل است.

وی گفت: در استان لرستان 410 واحد صنعتی وجود دارد که با ظرفیت کمتر از 50 درصد مشغول فعالیت هستند که در این‌ بین 96 درصد این واحدها واحدهای صنعتی کوچک هستند.

مدیرعامل شهرک‌های صنعتی ایران تصریح کرد: در حال حاضر در بسیاری از شهرک‌های صنعتی که به بهره‌برداری رسیده‌اند هیچ متقاضی وجود ندارد و در استان لرستان نیز شهرک‌های صنعتی بروجرد و پلدختر با وجود داشتن زیرساخت‌های مناسب هیچ‌گونه درخواستی وجود ندارد.

وی اظهار داشت: در مجموع برای راه‌اندازی 253 واحد صنعتی در استان لرستان باید حدود چهار هزار میلیارد تومان اعتبار تأمین‌ شده و در قالب تسهیلات و یارانه به این واحدها تزریق شود.

انتهای پیام/

 

 

منبع: تسنیم

در کانال تلگرام لرستان خبر عضو شوید
  • هم استانی

    اگر با این افراد نا کارآمد در مدیریت شهرک صنعتی لرستان در فکر توسعه و راه اندازی هستید قطعا این راه به بیراهه خواهد رفت تا وقتی که آقایان در این پست ها در حال تامین رانت و تزریق غیرقانونی بودجه برای شرکتهای خصوصی خود هستند حتم بدانید هیچ آبی در این استان در این مقوله گرم نخواهد شد....باید طرحی نو و با افراد ولایی و پاکدست و متعهد در این خصوص اجرا شود اگر دلسوز این استان هستید یک خانه تکانی در این اداره باعث خیر و برکت در استان خواهد شد..

  • محمود

    سریال ناکارآمدی این آقایان از یکطرف و فروش برخی از شهرکهای صنعتی جدید التاسیس اطراف بروجردبا تمام امکانات زیربنایی زیر قیمت کارشناسی و مصوب به افرادی خاص برای تضمین ماندن در پستهای مدیران شرکت شهرکهای صنعتی از طرفی دیگر باعث رکود و بی انگیزه گی برای سرمایه گذاران میشود.. وقتی سرمایه گذاری مراجعه میکند و با هجمه ای از سفارشات و توصیه های غیر عرفی این آقایان و افراد وابسته. ایشان و شرکتهای خصوصی این آقایان دولتی را در این اداره کلیدی میبیند تنها گزینه برای سرمایه گذار فرار از استان است ..تا زمانی که این افراد عهده دار پستهای کلیدی در شهرکهای صنعتی هستند فقط شاهد تکه پاره شدن بودجه و شهرکها و تقسیم میان وابستگان این آقایان خواهیم بود ....کافی است کمی تحقیق شود تا حقیقت برملا شود البته اگر بخواهند حقیقت برملا شود...

  • علی

    آقای معاون وزیر محترم چرا چشم برروی چپاول بیت المال توسط مدیرعامل و معاون فنی و شبکه ایجاد شده توسط این افراد در شرکت شهرکهای صنعتی لرستان بسته اید؟ صنعت استان که نابود شد و رفت

نظرات