حسن روحانی در معرفی محمدجواد ظریف برای وزارت خارجه در مجلس شورای اسلامی گفت: سابقه آشنایی من با ایشان به سال های دفاع مقدس برمی گردد و ایشان در نمایندگی ایران در سازمان ملل فعالیت می کردند، هم چنین در بحث قطعنامه ۵۹۸ و مذاکراتی که صورت می گرفت رابطه ما نزدیک تر شد.

  حسن روحانی، رییس جمهور صبح روز دوشنبه در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی برای بررسی وزرای پیشنهادی دولت یازدهم، در بخشی از سخنانش در دفاع از اعضای کابینه معرفی شده درباره وزیر خارجه پیشنهادیش با بیان این که محمد جواد ظریف در وزارت خارجه مسوولیت های مختلفی داشتند و مدتی نیز به عنوان سفیر ما (ایران) در سازمان ملل فعالیت می کردند، گفت: آقای ظریف از چهره های ممتاز در عرصه سیاست خارجی هستند، دانش و تخصص مورد نیاز را دارا می باشند و از افراد شایسته در این عرصه به خاطر تجربیات فراوان شان هستند.

وی ادامه داد: ایشان از چهره های بنام در مذاکرات سیاست خارجی و صاحب نظر و دانشمند در فهم و درک مسائل سیاست خارجی است و من فکر می کنم که جزء بهترین گزینه ها و یا به عبارت دقیق تر بهترین گزینه برای تصدی مسوولیت وزارت خارجه در شرایط امروز است؛ چرا که ما در شرایط امروز نیازمند یک وزیر خارجه کاملا آگاه، کارآمد، متخصص و… برای حل مشکلات هستیم.

به گزارش ایسنا، محمدجواد ظریف در سال ۱۳۵۵ با ویزای دانشجویی به آمریکا رفت و ۱۳۶۷ دکترای مطالعات بین المللی خود را از دانشگاه دنور ایالت کلرادو گرفت. وی پیش از این نیز کارشناسی ارشد خود را در حوزه روابط بین الملل و در دانشگاه ایالتی سانفراسیسکو به پایان برده بود.

وی دانش آموخته دبستان و دبیرستان علوی تهران است.

او سال های ۵۷ تا ۵۹ مشاور سرکنسولگری ایران در سانفرانسیسکو بود. پس از آن تا سال۶۱ مشاور سیاسی، رایزنی و کارداری نمایندگی ایران در سازمان ملل را تجربه کرده است. ظریف هم چنین سال های ۶۷ و ۶۸ مشاور علی اکبر ولایتی، وزیر خارجه وقت بوده است.

وی سال ۶۸ تا ۷۱ سفیر و معاون نماینده دایم نمایندگی در سازمان ملل شد و با پایان ماموریتش در سازمان ملل، ۱۰ سال معاونت حقوقی و بین المللی وزارت امور خارجه را برعهده داشت.

از ۸۱ تا ۸۶ برای بار دوم به عنوان سفیر ایران مسوولیت نمایندگی دائم ایران در سازمان ملل را پذیرفت و به نیویورک اعزام شد.

ظریف پس از بازگشت تا سال ۸۹ دستیار ارشد وزیر امور خارجه بود. پس از آن به دانشگاه آزاد رفت و معاون بین الملل دانشگاه آزاد اسلامی را مدیریت کرد.

ظریف در مجامع بین المللی مسوولیت هایی را نیز برعهده داشته است.

وی سال ۷۱ رییس کمیته حقوقی مجمع عمومی چهل و هفتم سازمان ملل متحد در نیویورک بود و سال ۷۲ ریاست کمیته نگارش اجلاس آسیایی حقوق بشر را در بانکوک برعهده داشت. در اجلاس افتتاحیه کنگره حقوق بین الملل ملل متحد در نیویورک رییس بود. او هم چنین ریاست اجلاس ها و نشست های متعددی مانند کمیته حقوقی مشورتی آسیایی – آفریقایی، کمیته سیاسی هشتمین اجلاس سران کنفرانس اسلامی تهران، نشست کارشناسان ارشد هشتمین اجلاس سران کنفرانس اسلامی تهران، کمیته کارشناسان اعتمادسازی، کمیته سیاسی دوازدهمین اجلاس سران غیرمتعهدها در دوربان، سمپوزیوم اسلامی گفت وگوی تمدن ها، کمیسیون خلع سلاح ملل متحد، کنفرانس آسیایی نژادپرستی و تبعیض نژادی، کمیته متخصصان گفت وگوی تمدن ها در جده، کمیسیون فرهنگی یونسکو در نیویورک را برعهده داشته است.

وی از ۸۲ تا ۸۴ معاون مجمع عمومی سازمان ملل متحد بود.

ظریف سخنگویی هشتمین اجلاس سران کنفرانس اسلامی تهران در تهران را نیز برعهده داشت.

او عضو هیات علمی گروه عمومی دانشگاه تهران بوده است و در مقاطع دکتری و کارشناسی ارشد در حوزه های دیپلماسی در سازمان های بین المللی، سازمان های بین المللی و موضوعات جهانی، حل و فصل اختلافات در سازمان ملل متحد، امنیت منطقه یی و بین المللی، مبانی حقوق بشر، حقوق بشر و سازمان های بین المللی، حقوق بشر و سیاست جهانی تدریس کرده است.

ظریف از جمله مشهورترین دیپلمات های برجسته ایران به شمار می آید.
در کانال تلگرام لرستان خبر عضو شوید

نظرات