برخلاف خط سیاستی و خبری دولت و بانک مرکزی مبنی بر تایید لغو تحریم ها، اخیراً برخی مقامات دولتی هم اعتراف کرده اند مشکل مراودات بانکی ایران حل نشده و هنوز از سازوکار دوران تحریم ها استفاده می شود.

به گزارش لرستان خبر، اجرای توافق هسته ای که برنامه جامع اقدام مشترک نامگذاری شده است دو ماهگی خود را رد کرده و طی این دو ماه تعداد سانتریفیوژهای ایران در نطنز و فوردو به سطح تعیین شده در این توافق رسیده، قلب رآکتور اراک با سیمان پر شده و ذخایر اورانیوم غنی شده ایران به خارج از کشور انتقال داده شده است.

به عبارتی بر اساس تایید آژانس بین المللی انرژی اتمی،‌ طرف ایرانی مو به مو به توافق هسته ای عمل کرده است اما در طرف دیگر، ماجرا متفاوت است. قرار بود با عمل ایران به تعهداتش طرف مقابل نیز تحریم ها را لغو و زمینه توسعه ارتباطات اقتصاد ایران با اقتصاد جهانی را فراهم کند.

مهمترین بخش تحریم های غرب علیه ایران تحریم های بانکی بوده است که اظهارات فعالان اقتصادی نشان می دهد این تحریم ها هنوز لغو نشده و گشایشی در مراودات بانکی ایران پدید نیامده است.

عضوهیئت نمایندگان اتاق بازرگانی ایران در این باره به تسنیم گفت: به منظور صادرات و واردات مواد اولیه از آرژانتین، برزیل، استرالیا، قزاقستان و اوکراین ما نمی‌توانیم برای آنها LC باز کنیم.

مجید موافق قدیری افزود: ما در بخش سوئیفت این مشکل را داریم و اتفاق خاصی نیفتاده و مشکلات ما برای نقل و انتقال پول حل نشده است.

اما برآیند موضع گیری مقامات دولتی در این خصوص آن بوده است که تحریم ها لغو شده و طرف مقابل به تعهداتش عمل کرده است. در راستای همین خط سیاستی بود که رئیس جمهور محترم از گشایش 1000 ال سی در روز نخست اجرای برجام که روزی تعطیل در تقویم کاری بین المللی بود خبر داد.

رئیس کل بانک مرکزی نیز با پیروی از این خط از باز شدن سوئیفت خبر داد و این که روابط ایران با سوئیفت برقرار شده است بدون ذکر این نکته که سوئیفت به خودی خود ارزشی ندارد و وقتی در آن طرف سوئیفت کسی(بخوانید بانک خارجی) آماده برقراری ارتباط با بانک های ایرانی نباشد باز شدن سوئیفت ارزش و فایده ای برای ایران نخواهد داشت.

مسلما این دروغ گویی ها اگر نبود برقراری ارتباط ایران با بانک های خارجی به درازا کشیده نمی شد. اگر دولت به جای تلاش غیر منطقی و به دور از واقعیت خود برای تایید طرف مقابل و به جای کوبیدن بر طبل تو خالی لغو تحریم ها اندکی ابراز نارضایتی می کرد و عهد شکنی طرف مقابل را در رسانه ها به گوش جهانیان می رساند شاید اکنون شاهد گشایش واقعی ال سی ها بودیم.

طی روزهای اخیر شاهد موضع گیری هایی از سوی برخی مقامات دست چندم دولت بوده ایم که برخلاف رویه غالب در دولت بوده است. این موضع گیری ها یا ناشی از عدم هماهنگی است و یا این که نشان دهنده سرخوردگی و یاس از به نتیجه رسیدن عجز و لابه های پشت پرده دیپلماتیک.

معاون هماهنگی معاون اول رئیس جمهور چهارشنبه گذشته تایید کرد هنوز نقل و انتقال ارز بر اساس سازوکار دوران تحریم ها یعنی توسط صرافی ها انجام می شود.

رضا ویسه افزود: می‌بایست با لغو تحریم‌ها ریسک تجاری کشور کاهش می‌یافت که تغییر نکرده و همچنان 7 درصد زمان تحریم باقی مانده است.

مدیرعامل شرکت صنایع مس شهید باهنر ایران نیز طی اظهاراتی در شیلی با تایید این نکته که به رغم اجرای برجام این شرکت هنوز نمی تواند ال سی گشایش کند گفت: این شرکت انتظار دارد بتواند در طی چند ماه آینده برای شرکای تجاری خارجی اش از طریق یک بانک اروپایی اعتبارات اسنادی صادر نماید.

کفاشیان رئیس فدراسیون فوتبال هم چند روز پیش در پاسخ به سوال خبرنگاری که از طلب فدراسیون از فیفا سوال کرده بود، اینگونه پاسخ داد: در هر صورت ما هم مشکلات زیادی داریم و باید با این مشکلات امورات خود را بچرخانیم. از یک طرف از فیفا 2.5 میلیارد می‌خواهیم که آنها می‌گویند تا شماره حساب مستقیم ندهیم این پول را نمی‌دهند و از سوی دیگر اعلام می‌شود که سوئیفت‌ها باز شده اما این‌هایی که می‌گویند که از سوئیفت رونمایی شده، این مسائل فقط برای اخبار است و هنوز سوئیفتی باز نشده تا ما از طریق آن مشکلمان را حل کنیم.

انتهای پیام/

 

در کانال تلگرام لرستان خبر عضو شوید

نظرات