دبیر علمی چهارمین کنگره پیشگیری و درمان چاقی ایران گفت: در دنیا ۵۰۰ میلیون نفر اضافه وزن دارند، یا چاق هستند و ۳۶۰ ۴۰۰ میلیون نفر هم دیابت دارند پس می توان گفت چاقی و دیابت اپیدمی دوقلوی قرن ۲۱ هستند.

به گزارش افکارنیوز ، حسین دلشاد دبیر علمی چهارمین کنگره پیشگیری و درمان چاقی ایران در نشست خبری چهارمین کنگره پیشگیری و درمان چاقی ایران گفت: چاقی معضل امروز جوامع صنعتی است و طبق آمار سازمان بهداشت جهانی ۵۰۰ میلیون نفر در دنیا اضافه وزن دارند یا چاق هستند و در کنار اینها ۳۶۰ تا ۴۰۰ میلیون نفر هم دیابت دارند که تا سال ۲۰۳۰ این آمار به ۵۵۰ میلیون نفر می رسد و می توان گفت که چاقی و دیابت اپیدمی دوقلوی قرن ۲۱ هستند.

رئیس مرکز تحقیقات پیشگیری و درمان چاقی پژوهشکده غدد درون ریز و متابولیسم تصریح کرد: شیوع چاقی در کشورهای در حال توسعه و از جمله ایران روز به افزایش است که به همین دلیل به همت دکتر عزیزی انجمن علمی چاقی تشکیل شد که از اهداف و سیاست های آن تدوین راهکارهای موثر در پیشگیری از بروز چاقی با انجام پژوهش های مختلف و ارسال آن به وزارت بهداشت و افراد مسئول است.

دلشاد به سیاستهای انجمن علمی چاقی اشاره داشت و گفت: برگزاری کنگره های پیشگیری و درمان چاقی از جمله اهداف انجمن است که بر پایه آن چهارمین کنگره از ۱۳ تا ۱۵ آذرماه در مرکز همایش های دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار خواهد شد که به طور کلی می توان گفت ما هر دو سال یک بار کنگره برگزار می کنیم.

دبیر علمی چهارمین کنگره پیشگیری و درمان چاقی ایران به اهداف کنگره چهارم اشاره داشت و گفت: آشنا نمودن همکاران جوان با تازه های علمی در زمینه پیشگیری و درمان چاقی از جمله این اهداف است.

وی ادامه داد: مباحث علوم پایه، تغذیه، فعالیت بدنی، اعمال جراحی مختلف در درمان چاقی، درمان دارویی، عوارض چاقی، مؤلفه های اجتماعی ارتباط با چاقی و سیاست گذاری در سطح کلان از جمله محورهای چهارمین کنگره پیش گیری و درمان چاقی است.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به برنامه های کنگره اشاره داشت و افزود: پنل اصلاح شیوه زندگی در پیشگیری از بروز چاقی یکی از این پنل هاست؛ همچنین در ارتباط با جراحی که برای درمان بیماران بسیار چاق کاربرد دارد نیز پنل دیگری طراحی کرده ایم.

وی پنج سخنرانی جامع را توسط اساتید را در ۳ روز این همایش عنوان کردو افزود: سخنرانی رئیس اداره بیماری های غیر واگیر، دفتر منطقه ای بهداشت جهانی نیز از جمله این برنامه هاست.

دلشاد هشت سمپوزیوم از جمله چاقی اطفال، عوارض چاقی، چاقی و تولیدمثل، چاقی و سلامت روان، فعالیت بدنی و چاقی و درمان چاقی را از جمله دیگر برنامه هایی دانست که در این کنگره به آن پرداخته شد.

دبیر علمی چهارمین کنگره پیشگیری و درمان چاقی ایران برگزاری ۳ کارگاه رژیم درمانی، فعالیت فیزیکی و درمان شناختی رفتاری چاقی را از جمله مباحث مطرح شده در کنگره چهارم عنوان کرد.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تصریح کرد: ۴۰۰ مقاله پژوهشی به دبیرخانه این کنگره ارسال شده که پس از بررسی توسط کمیته علمی و امتیازدهی و همچنین محدود بودن زمان سخنرانی ۴۰ مقاله برای سخنرانی و ۳۲۰ مقاله بعنوان پوستر پذیرفته شده اند.

دبیر علمی چهارمین کنگره پیشگیری و درمان چاقی ایران ادامه داد: روز سوم این کنگره به گردهمایی مردمی اختصاص دارد.
در کانال تلگرام لرستان خبر عضو شوید

نظرات