یک جراح استخوان و مفاصل در مورد روشهای درمان بیماری آرتروز گفت: کاهش وزن، استفاده از وسایل کمک ورزشی، جراحی، دارو درمانی و ورزش کردن از راههای درمان آرتروز است.

به گزارش افکارنیوز، آرش شرافت وزیری در پاسخ به پرسش شهروندان درباره درمان آرتروز گفت: برای درمان آرتروز باید بیماران بدانند که درمان به ارزیابی و علت درد مرتبط است. با این حال درمان این بیماری دارای اصولی است که برای همه افراد تقریباً یکسان است.

وی ادامه داد: تغییر رفتار زندگی، شغلی، بهداشتی و سلامتی با آموزش، اصلاح وضعیت بدنی حین فعالیت و استراحت، انجام ورزشهای منظم و متناسب با بدن از این موارد است که در درمان آرتروز موثر هستند.

این جراح مفاصل گفت: فیزیوتراپی و انجام ورزشهای طبی می تواند به کاهش درد، التهاب و تورم مفصلی کمک کند و باعث تقویت و هماهنگی بافتهای مفصلی و افزایش میزان حرکت شود.

وی افزود: اجرای حرکات و ورزشهای طبی نه تنها باعث بهبودی مفاصل می شود بلکه اثرات مثبتی بر عملکرد بدن، نشاط و تناسب اندام بیمار دارد چرا که تقویت عضلات یکی از عوامل بسیار مهم در جلوگیری از پیشرفت آرتروز است.

شرافت وزیری تصریح کرد: در آرتروز هر چه زودتر اقدامات درمانی صورت گیرد درمان نیز سریعتر انجام می شود و عوارض بیماری کمتر ماندگار خواهد بود. ممکن است درمان نیاز به زمان طولانی داشته باشد بنابراین در برنامه درمانی فیزیوتراپی باید صبور و منظم بود و دوره درمان را کامل طی کرد.

این جراح مفاصل و استخوان در مورد روشهای درمان آرتروز گفت: اکثر بیماران دچار اضافه وزن هستند. یک کاهش وزن ساده می تواند فشار وارده بر مفاصل را به میزان قابل توجهی کاهش دهد. همچنین استفاده از وسایل کمکی، اورتزها و مصرف داروهای مسکن ساده مثل آسپیرین و ضد التهاب های غیر استروئیدی از دیگر راههای درمان است.

وی ادامه داد: درمانهای داخل مفصلی با تزریق مواد مخصوص و انجام جراحی از دیگر روشهای شناخته شده در درمان آرتروز است.

وی در مورد تأثیر ورزش در درمان آرتروز گفت: تحقیقات نشان داده که ورزش منظم و طبق یک برنامه تعیین شده از سوی پزشک برای درمان مناسب افراد مبتلا به آرتروز ضروری است. میزان ورزش و نوع آن بستگی به علل خاصی مانند نوع مفصل درگیر و میزان التهاب در مفصل و میزان آرتروز بستگی دارد.

شرافت وزیری تصریح کرد: مزایای ورزش برای آرتروز شامل، کاهش درد مفصل و خشکی مفاصل، افزایش انعطاف پذیری عضلات موثر روی مفصل، افزایش قدرت عضلانی عضلات موثر، افزایش قدرت انقباض قلب و افزایش سطح سلامتی افراد مبتلا و کمک به کاهش وزن است.

وی در مورد ورزش هایی که برای آرتروز مفیدند گفت: ورزش های هوازی و استقامتی پیاده روی، دومیدانی و دوچرخه سواری باعث بهبود کارکرد قلبی – ریوی، کنترل وزن مناسب و بهبود عملکرد کلی فرد بیمار می شود.
در کانال تلگرام لرستان خبر عضو شوید

نظرات