محققان استرالیایی مدعی اند تمایل به بیدارماندن تا پاسی از شب با رفتار غیراجتماعی یا آنچه ویژگی های Dark Triad خوانده می شود، ارتباط مستقیم دارد.

  مشخصه های « مثلث تاریک» (Dark Triad) شامل خودشیفتگی و اعمال مغرورانه، رفتار فریبکارانه و همچنین اختلالات فکری و روانی است.

دکتر پیتر جانسون از دانشگاه سیدنی، در مطالعه ای ۲۶۳ دانشجو را به صورت آنلاین مطالعه کرد. سن متوسط این افراد ۲۴ سال بود و ۷۴ نفر از آن ها مرد و ۱۸۹ نفر نیز زن بودند.

در این مطالعه از شرکت کنندگان در خصوص « کرونوتایپ» (chronotype) آن ها سوال شد.

کرونوتایپ یک شخص نشان می دهد در چه زمانی از روز سطوح هورمونی، دما، کارکرد مغز، خوردن و خوابیدن در بالاترین سطح فعالیت خود بوده، تغییر می کند یا این که به سطحی خاص می رسد.

از این افراد سوال شد که « در طول نیم ساعت اول پس از بیدارشدن در صبح چه احساسی دارید؟ » . آن ها سپس بر اساس مقیاس خودشیفتگی درجه بندی شدند.

همچنین از سوژه ها خواسته شد میزان موافقت خود را با عباراتی مانند « من استعداد طبیعی برای تاثیرگذاری بر مردم را دارم» اعلام کنند.

شرکت کنندگان حاضر سپس احساس خود را در خصوص عباراتی مانند « من فکر می کنم یک دروغ سنج را شکست دهم» یا جمله « بدون میانبرزدن، پیشی گرفتن دشوار است» بیان کردند.

در این مطالعه مشخص شد افرادی که دارای نمره شخصیتی تاریک تری بودند، بیشتر تمایل داشتند تا دیروقت بیدار بمانند و مدعی بودند که در ساعات غروب نیز عملکرد موثرتری داشتند.

همچنین هنگامی که سه مشخصه Dark Triad در آن ها به طور جداگانه تحلیل شد، مشخص شد که هر یک از این ویژگی ها در این اشخاص که خود را جغد شب می خواندند، قوی تر بود.

به گفته دکتر جانسون، نتایج حاصل گامی مهم در بررسی جوانب تاریک تر ماهیت انسان به شمار می آید.
در کانال تلگرام لرستان خبر عضو شوید

نظرات