مطالعات جدید نشان می دهد مغز انسان می تواند چیزهایی را ببیند که حتی خود فرد آنها را نمی بیند؛ این یافته پژوهشگران آمریکایی بر خلاف مدل های پذیرفته شده از چگونگی پردازش اطلاعات بصری توسط مغز است.

به گزارش افکارنیوز ، " جی سانگوینتی" مجری این تحقیقات از دانشگاه آریزونا می گوید: مغز برای پردازش ورودی بصری به سطحی از درک معنای آن کار می کند حتی اگر به طور آگاهانه اطلاعات ورودی را درک نکرده باشیم.

این پژوهشگران به شرکت کنندگان یک سری تصاویر سیاه نشان دادند که برخی از آنها حاوی اشیا قابل تشخیص دنیای واقعی بودند که در فضاهای سفید بیرون تصویر اصلی پنهان شده بود.

امواج مغزی افراد شرکت کننده با استفاده از الکتروانسفالوگرام (EEG) مورد بررسی قرار گرفت. دانش پژوهان دریافتند وقتی افراد به اجسام نگاه می کردند این امواج از فعالیت مغزی مغزی برای پردازش معنا دار تصاویر حکایت می کند.

مری پترسون استاد روانشناسی و مشاور این تحقیقات می گوید: شرکت کنندگان در آزمایش های ما، تصاویر حاشیه ای را ندیده بودند با این حال فعالیت مغز آنها به ما می گوید معنی این تصاویر پردازش شده است.

به گفته وی اما مغز این تصاویر حاشیه ای را به عنوان تفسیر نمی پذیرد و اگر تصاویر را از درک آگاهانه نپذیرد فرد هیچ آگاهی از از وجود چنین تصاویر حاشیه ای نخواهد داشت.

پژوهشگران خاطر نشان می کنند این یافته ها این سئوال را مطرح می کند که چرا مغز می تواند پردازش کند معنی یک شکل وقتی یک فرد در نهایت نمی خواهد آنها را درک کند.

پترسون می گوید: نظریه های بسیاری می گویند از آنجا که پردازش مغزی انرژی بسیاری را صرف می کند مغز سعی می کند برای آنچه که قرار است درک شود وقت بگذارد و زمان برای پردازش صرف کند.

وی تاکید کرد: اما در حقیقت مغز تصمیم می گیرد که فرد می خواهد چه چیزی را ببیند و مغز همه اطلاعات را پردازش و بهترین تفسیر را تعیین می کند.

نتایج این تحقیقات درنشریه علوم روانشناختی منتشر شده است.
در کانال تلگرام لرستان خبر عضو شوید

نظرات