وزیر نیرو با بیان اینکه می توان با همکاری مجلس و اختصاص ۱۰ هزار میلیارد ریال اعتبار در سال ۹۳ مشکل آب ۵ میلیون روستایی خراسان رضوی را در ۲ سال حل کرد، گفت: از طریق جلسات شورای عالی آب، تصمیمات موثری در دولت برای حل مشکل آبی کشور گرفته خواهد شد.

به گزارش افکارنیوز ، حمید چیت چیان در دیدار با نمایندگان استان خراسان رضوی گفت: چنانچه ۱۰ درصد در مصارف کشاورزی صرفه جویی کنیم می توانیم بیشتر از کل مصرف مکمل آب در شرب و صنعت، منابع آب جدید برای شرب و صنعت تامین کنیم.

وزیر نیرو اظهار داشت: موضوع آب نه در خراسان رضوی، بلکه در کل کشور اصلی ترین مسئله ای است که پیش روی ما است. با همکاری نمایندگان مجلس با وزارت نیرو و تخصیص اعتبار ۱۰هزار میلیارد ریالی برای سال ۹۳ در بودجه آب وزارت نیرو، طی دو سال مشکل آب ۵ میلیون روستایی در استان خراسان رضوی حل خواهد شد.

چیت چیان با اشاره به اینکه بیشتر نگرانی ها در رابطه با استان خراسان رضوی مسائل مربوط به آب این استان است گفت: اینکه در زمینه آب و استحصال آب در کشور اقدامات اساسی صورت گرفته است اصلا جای تردید نیست و در ۳۰ سال گذشته اقداماتی که در خصوص استحصال آب انجام شده به اقرار مراجع بین المللی نمونه بوده و باید توجه داشت که وضعیت فعلی فقط برای کشور ما نیست، بلکه در تمام دنیا این مشکل وجود دارد.

وی افزود: با توجه به منابع علمی، مدیریت منابع آب در دنیا ۴ مرحله داشته است. در مرحله اول مرحله فراوانی آب بوده که هر کس به میزان نیاز خود از جریان طبیعی آب در طبیعت استفاده می کرده است ولی با افزایش جمعیت و توسعه کشاورزی و شهرنشینی و توسعه صنعت کار به جایی رسیده که جریان طبیعی آب در طبیعت پاسخگو نبوده، لذا برای احداث تاسیساتی که بتواند آب را برای مصارف مورد نیاز تامین کند اقدام شده است.

وزیر نیرو خاطرنشان کرد: در حال حاضر، چندین دهه است که این مرحله نیز در اغلب کشورهای دنیا به اتمام رسیده و مرحله سوم کار آغاز شده است. در مرحله سوم ساخت تاسیسات جدید قادر به تامین منابع آب جدید نیست بنابراین تنها راه حل موجود برای حل این مشکل مدیریت در مصرف است.

چیت چیان در ادامه با تاکید بر اینکه کل مصرف آب شرب ۵ درصد از میزان تقاضا را در برمی گیرد و سه درصد برای صنعت و ۹۲ درصد برای مصارف کشاورزی استفاده می شود تاکید کرد: برای برون رفت از این چالش چنانچه ۱۰ درصد در مصارف کشاورزی صرفه جویی کنیم می توانیم بیشتر از کل مصرف مکمل آب در شرب و صنعت، منابع آب جدید برای شرب و صنعت تامین کنیم.

وی ادامه داد: فشار بیش از حد برای ساخت سد و بند جدید خیلی کارساز نیست و عمده کاری که می توانیم انجام دهیم تکیه بر روی مدیریت مصرف مخصوصا در بخش کشاورزی است. چیت چیان با مقایسه مصرف آب در ایران و فلسطین اشغالی گفت: در فلسطین اشغالی سهم سرانه هر فرد ساکن در این کشور یک نهم میزان آب تجدید شونده سرانه یک نفر ایرانی است و با اینکه اینها به ازاء هر نفر یک نهم مردم ایران آب در اختیار دارند، اما به نحوی کشاورزی را سازماندهی و مدیریت کرده اند که با تولید محصولات خود، پاسخگوی عمده قسمتی از نیازهای کشورهای اروپایی هستند.

وزیر نیرو یادآورشد: اقدام به مدیریت مصرف در بخش کشاورزی به معنای کاهش محصولات کشاورزی نیست بلکه به این معناست که با استفاده از آب کمتر محصولات کشاورزی بیشتری را تولید کنیم. وی در مورد نحوه سازماندهی این کار گفت: چنانچه برنامه ریزی صحیحی انجام گیرد، با مدیریت در سطح بالای کشور مشکلات مربوط به آب حل خواهد شد.

چیت چیان بیان داشت: وزارت کشاورزی نیز باید نقش خود را در این مورد ایفا کند و در هیئت دولت تصمیم گرفته شده است تا این موضوع به بهترین شکل ممکن حل شود. وی با بیان این مطلب که در طی چهار دولت گذشته فقط ۷ بار جلسه شورای عالی آب تشکیل شده است افزود: در اوایل مهرماه سال جاری اولین جلسه شورای عالی آب برگزار شد و بنا داریم جلسات شورای عالی آب همه ماهه با حضور رئیس جمهور یا معاون اول ایشان برگزار شده و هماهنگی های لازم در خصوص برون رفت از این چالش که دنیا نیز با آن درگیر است انجام پذیرد.
در کانال تلگرام لرستان خبر عضو شوید

نظرات