«رهبر عالی ایران از آفند دیپلماتیک روحانی حمایت می کند اما به نظر می رسد شمول نرمش قهرمانانه وی در تاکتیک هاست و نه سیاست ها و راهبردها. این موضوع را می توان از سرمقاله های کیهان فهمید» .

به گزارش افکارنیوز ، مایکل روبین ضمن تحلیلی که از سوی اندیشکده آمریکن اینترپرایز منتشر شده می نویسد: درک و تصور ایران با درک و تصور غرب تفاوت فلسفی مبنایی دارد.

رهبر عالی ایران با سخن گفتن از نرمش قهرمانانه از روحانی حمایت و بر اهمیت آفند دیپلماتیک وی تاکید کرد. با این حال درباره شمول این موضوع بحث وجود دارد. بلافاصله پس از اشاره [آیت الله] خامنه ای به نرمش قهرمانانه چند تن از مشاوران او گفتند که منظور ایشان تغییر در تاکتیک هاست و نه سیاست ها و راهبردها.

روبین با اشاره به نقش روزنامه کیهان در معادلات سیاسی کشورگفت: سرمقاله این روزنامه دلیل دیگری برای نگرانی در رابطه با میزان و چگونگی نرمش ایران در مذاکرات است. بسیاری معتقدند که این روزنامه بیش از سایر رسانه ها، بازتاب دهنده تفکرات رهبر عالی ایران است.

وی می افزاید: سرمقاله های کیهان در انتقاد از انگاره اعتمادسازی با غرب است. در مجموع، نویسنده این سرمقاله ها، با اشاره به جنایت های غرب می گوید، ایران در مذاکرات هسته ای آینده باید از دادن امتیاز به غرب اجتناب ورزد.

تحلیلگر آمریکایی خاطرنشان کرد: ایران با وجود مواضع عقیدتی، مذاکره می کند و در گذشته نیز با وجود این بیزاری توافقنامه هایی امضا کرد و به آنها متعهد ماند. نظیر آتش بس با رژیم صدام در جنگ ۸ ساله. با این وجود سرمقاله های کیهان به ما یادآور می شوند که ضوابط و معیارهای دیپلماسی مورد نظر غرب با توقع و تصور ایران مبنای فلسفی بسیار متفاوتی دارند.

مایکل روبین اوایل مهر ماه سال جاری در مصاحبه با رادیو فردا گفته بود آمریکا از اینکه نتوانسته فرستاده ای به دیدار رهبر ایران بفرستد تحقیر شده است.

روبین معتقد است: محل اصلی تصمیم گیری در ایران، دفتر رهبر جمهوری اسلامی و شخص رهبری است. متاسفانه دیپلمات های ما تنها با وزارت خارجه ایران سخن می گویند.

یک چیزی که توجه من را جلب کرده این است دیپلمات های آمریکایی از اینکه می توانند با طرف های ایرانیشان دیدار کنند هیجان زده می شوند. این در حالی است که مثلا وقتی مقام های کشورهای دیگر به ایران می روند، با رهبر ایران به طور مستقیم دیدار می کنند. ما موفق به دیدار معاون وزیر خارجه ایران می شویم در حالی که مقام های دیگر کشورها به دیدار رهبر ایران می روند. و به نظر من این به سخره گرفتن آمریکاست.

وی درباره این سوال که فکر نمی کنید روی کار آمدن روحانی در انتخابات نشانه آمادگی ایران برای مذاکره با آمریکاست، گفت: خیر! به نظر من انتخابات اخیر در ایران، بیشتر از آنکه با تمایل به رابطه با آمریکا مربوط باشد، موضوع سیاست داخلی ایران است. برخی دوست دارند در آمریکا همه چیز را در ارتباط با آمریکا قلمداد کنند، اما در این زمینه باید گفت که این موضوع مربوط به ایران است.

در کانال تلگرام لرستان خبر عضو شوید

نظرات