نورعلی تابنده، علی اصغر غروی و لطف الله میثمی از عناصر نهضت آزادی ایران سناریو اهانت ها علیه مقدسات دینی را در مناسبت های مذهبی کلید زدند.

به گزارش افکارنیوز ، مواضع عقیدتی نهضت آزادی برخاسته از متن فقه و نظرات فقهای حوزه های علمیه نیست، بلکه از دیدگاه های مهندس بازرگان سرچشمه می گیرد. نگاه مهندس بازرگان به اسلام نگاهی غربی و ریشه در تفکر او و سایر صاحبنظران نهضت آزادی در فرهنگ و تفکر غرب دارد.

وی در تبیین مبانی و اصول عقیدتی اسلام طوری سخن می گوید که بازتاب آن در غرب و در بین تحصیلکرده های غربی منفی نباشد و این کار تا آنجاست که حتی اصول عقیدتی اسلام را به خاطر پسند غرب و غربی ها تفسیر و تأویل می کند. مهمترین اثر عقیدتی بازرگان کتاب «راه طی شده» او می باشد که در آن تلاش کرده بگوید غربی ها با علم و آگاهی راه انبیا را طی کرده اند.

مهدی بازرگان به عنوان مرشد فکری نهضت آزادی و کسی که سران نهضت وی را پدر روشنفکری دینی در ایران نام نهاده اند، در مجموعه نوشته های خود، بویژه کتاب «راه طی شده» ، تلاش دارد تا ایمان به خدا و معارف علوم دینی را از طریق علوم تجربی تفسیر کند، اما این کار با هر نیت و هدفی که دنبال شد، زمینه های انحراف فهم دینی را فراهم کرد و پیدایش جریان های سیاسی و اعتقادی التقاطی و منحرف در چهار دهه اخیر، معلول همین اندیشه و تفکر بوده است.

امام خمینی (ره) بارها از روش نهضت آزادی انتقاد کردند و آنها را گروهی منحرف نامیدند.

در خصوص اقدامات اخیر افراد و رسانه های منتسب به نهضت آزادی گفتنی هایی هست که در ادامه به آن اشاره می کنیم:

۱ - در آستانه عید غدیر امسال انتشار یک یادداشت توهین آمیز به حضرت امیرالمومنین در روزنامه بهار موجب آزرده خاطر شدن دوستداران ائمه اطهار (ع) شد. خیلی ها اعتقاد داشتند که با آغاز فعالیت دولت جدید، یاوه گویان و روشنفکرمابان گذشته با توهم باز شدن فضای ولنگاری رسانه ای احیا خواهند شد. چاپ مقاله توهین آمیز در روزنامه بهار زنگ خطر ورود این افراد را به صدا درآورد و گویا قرار است هر از گاهی شاهد این توهین ها و یاوه بافی ها باشیم.

اسناد موجود نشان می دهد که نویسنده مقاله موهن روزنامه بهار، یار غار رئیس اداره سوم ساواک بوده است. سرلشکر منصور قدر، سفیر رژیم شاه در لبنان، در مقدمه کتاب «فلسطین و اسرائیل» از «مساعدت های بسیار ارزنده و پر ارزش علی اصغر غروی» تشکر و قدردانی کرده است. در این کتاب آمده است که وی مقالاتی را در دفاع از وهابیت و سلفی ها نیز نوشته است.

این روزنامه در یادداشتی به قلم شخص نامبرده، مطالبی جهت‏ دار را در باب این واقعه تاریخی مطرح ساخت و تفکراتی را منتشر کرد که جدای از تمام موضع‏ گیری‏ ها و جهت‏ گیری‏ های سیاسی و دینی، باید از منظر عقلی و نقلی به آن توجه شده و پاسخی درخور و شایسته به مسببان و نگارندگان پشت پرده آن داده شود.

۲ - در آخرین مورد یادداشتی با عنوان «آتشی زیر خاکستر» در مجله چشم انداز ایران (نزدیک به نهضت آزادی) منتشر شده است که نویسنده به گفته خودش با نیت دلسوزی برای حکومت، اقلیت های مذهبی را آتشی زیر خاکستر سرد دانسته است. نویسنده به بهانه محور قرار دادن وحدت شیعه و سنی در کشور دچار لغزش شده و خواسته یا ناخواسته به ائمه اطهار علیهم السلام و حضرت زهرا (س) توهین کرده است.

در این مطلب درباره توجه بیش از حد شیعیان به حضرت زهرا (س) آمده است: «بعد از جنگ (تحمیلی) توجه به ایشان نسبت به سایر ائمه برجسته تر شد و رویکرد به ایشان نیز متفاوت شد. بتدریج مهم ترین فاز زندگی ایشان، روزهای اول پس از وفات پیامبر اعلام شد و برخورد خلیفه دوم با ایشان برای گرفتن بیعت از ساکنین منزل ایشان و حوادث گفته شده در این مورد پررنگ گردید. پیش از آن، درگذشت آن حضرت به عنوان وفات یاد می شد که بتدریج عنوان شهادت جایگزین شد و در رسانه ها هم رایج شد. »

نویسنده در ادامه می نویسد: «متاسفانه مسئله حضرت زهرا (س) را چنان احساسی و عاطفی عنوان می کنند که شنونده و بیننده به جای تامل و تفکر در شخصیت و منش ایشان، صرفاً حس انتقام جویی و کینه توزی پیدا می کند» !

۳ - به تازگی نورعلی تابنده که در حال حاضر عنوان قطب دراویش گنابادی را با خود یدک می کشد، در سخنانی سخیف و موهن مطالب ناروایی را به امام علی (ع) ، امام حسن (ع) و امام حسین (ع) نسبت داده است.

قطب دراویش گنابادی در نشست با تعدادی از بانوان درویش مسلک در حسینیه (خانقاه) امیرسلیمانی تهران ضمن زیر سوال بردن عصمت ائمه (ع) و با اشاره به داستانی غیر مستند درباره امام علی (ع) و حسنین (ع) اظهار داشت: در داستان ها مشهور است که یک وقتی حضرت علی (ع) دو تا از فرزندان خود یعنی امام حسن (ع) و امام حسین (ع) را فراخواندند و به صورت جداگانه اول به امام حسین (ع) گفتند، شنیدم با برادرت قهری! من از پیغمبر شنیدم که فرمود هرگاه دو مومن با هم عناد پیدا کرده باشند، صلح و آشتی بین اینها ۱۰۰ جزء ثواب دارد که ۹۰ جزء آن برای کسی است که اول رفته و آشتی کرده است و ۱۰ جزء هم برای کسی است که در خانه نشسته تا او بیاید و آشتی کند، بنابراین برو پیش برادرت و با او آشتی کن. »

وی که به زعم خود بارها دراویش گنابادی را شیعه واقعی! معرفی کرده است، در ادامه سخنان موهنش درباره ساحت ائمه (ع) عنوان داشت: «البته در اینجا امام حسین (ع) ایثار کرد و گفت که برادرم شایسته تر است به آن ۹۰ جزء ثواب تا خودم، یعنی او بیاید آشتی کند. بعد امام علی (ع) همین مطالب را به امام حسن (ع) گفتند و ایشان قبول کردند و با برادرش آشتی کرد، لذا منظورم از ایثار این ایثار در ثواب هاست. »

وی در اظهارات گستاخانه و ملحدانه خود صراحتاً احکام دینی را زیر سوال برده و در جمع زنان دراویش می گوید: «با تشرف به من شرف پیدا می کنید و زمانی که با من بیعت کردید گناهانتان به گردن من است و در بیعت، شخصی که بیعت می گیرد از طرف خدا مشخص شده (در اینجا منظور این است، من که از شما بیعت می گیرم از طرف خدا مشخص شدم) و اگر برای تشرف شوهرتان یا پدرتان هم راضی نبود که شما مشرف شوید نیازی به اجازه ندارید؛ چون تشرف شخصی است و به دیگری ربط ندارد، حتی پسر بدون اجازه پدر م یتواند مشرف شود؛ چون زمانی که پدر فرزند را به دنیا آورد مگر از او اجازه گرفت! »

نکته درخور توجه اینکه نورعلی تابنده، قطب دراویش گنابادی نیز همانند علی اصغر غروی، مقاله نویس روزنامه بهار دارای سابقه عضویت و همکاری با نهضت آزادی و جبهه مرتد ملی می باشد.

در انتها باید یادآور شد که این رسانه ها و افراد قانون شکن باید هزینه های سنگینی را بپردازند و به این سادگی رها نشوند؛ آنها فکر نکنند که کشور بی قانون است و می توانند به این راحتی اقدام توهین آمیز و خلاف قانون مرتکب شوند. ما از فعالان سیاسی و رسانه ها می خواهیم درباره اقدامات این رسانه ها و افراد معلوم الحال قانون شکن واکنش نشان دهند.
در کانال تلگرام لرستان خبر عضو شوید

نظرات