رییس مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه از مذاکرات هسته یی حمایت می کنیم، گفت: با وجود حمایت، شرایط را رصد می کنیم، طرف مقابل دنبال فریبکاری نباشد و بداند که نمی تواند زیر لفافه الفاظ حقوق صلح آمیز هسته یی ایران را نادیده بگیرد.

به گزارش افکارنیوز ، علی لاریجانی در مراسم اهدای اثر هنری نماد مبارزه با نژادپرستی به نلسون ماندلا که در محل تالار مشروطه مجلس تشکیل شد، اظهار کرد: چه دلیلی دارد که تنها چند کشور تکنولوژی صلح آمیز هسته یی داشته باشند؟ مگر ان. پی. تی، معاهده بین المللی نیست و بنا نیست که همه کشورهای عضو ان. پی. تی بتواند از انرژی صلح آمیز هسته یی استفاده کنند.

وی افزود: رفتار مضحک آمریکا و برخی کشورهای غربی را شاهدیم که متاسفانه این روزها در بغل نتانیاهو از بس که خوششان آمده غش کرد ه اند، آنها مگر نمی دانند که ان. پی. تی مقررات عام بین المللی و برای همه کشورهاست؟ پس چرا می خواهند این مقررات را خاص کنند؟ آیا این نمونه دیگری از تبعیض بین المللی نیست؟

رییس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: آمریکا و برخی کشورهای غربی همان رویه گذشته را منتها با ادبیات متفاوت و بزک کرده برحسب شرایط تغییر می دهند، اما همان اهداف قبلی را دنبال می کنند، در این شرایط تنها راه پیروزی همان مقاومت است که در آفریقای جنوبی نیز دنبال شد، آنها بدون مقاومت حاضر نیستند حقوق ملت ها را بدهند.

رییس قوه مقننه در ادامه گفت: امروز آمریکا صد درصد از کشورهایی حمایت می کند که اولویت حقوق بشر را رعایت نمی کنند، چون جزء اقمار آنها هستند چیزی نمی گویند، رویه ای که در دوران رژیم دیکتاتور شاه نیز در پیش گرفته بودند.

وی با تاکید بر اینکه امروز شرایط عوض شده است، گفت: امروز ملت ها بیدار شدند نباید آمریکا تصور کند که کسی با الفاظ فریب آنها را می خورد.

لاریجانی تاکید کرد: در مساله هسته یی نیاز به الفاظ نداریم باید مطمئن باشیم حقوق ملت ایران استیفاء می شود، در غیراینصورت کسی وقعی به این فریبکاری های ظاهری که یکی نقش بازی می کند و طرف دیگر نقش دیگر را بازی می نماید، نمی نهد، اکنون دوران شفافیت است.

رییس قوه مقننه تاکید کرد: البته قبل از شفافیت در مساله هسته یی نیازمند شفافیت در صدق سیاسی هستیم، منتها یک نکته نیز نباید فراموش شود، آن زمان که نلسون ماندلا در آفریقا با رژیم آپارتاید مبارزه می کرد صدایش را تنها برخی انقلابیون می شنیدند و برخی کشورهای دیگر خود را به خواب زده و از کنار موضوع می گذشتند.

وی افزود: آن زمان ماندلا هواداران و دوستان ما در آفریقای جنوبی وقتی می دیدند عده ای از کشورها سکوت می کنند و گاهی دوپهلو حرف زده و گاهی با صراحت از دیکتاتوری آپارتاید حمایت می کردند حال و شرایطی داشتند که امروز مردم فلسطین دارند.

لاریجانی افزود: امروز دوستان ما در آفریقا و سایر کشورها بدانند که همان دردی که آنها کشیده اند، مردم فلسطین حس می کنند، پس نباید در مقابل این ستم ها به خاطر برخی از منافع سکوت کرد و حقوق مردم فلسطین را زیر پا گذاشت، آنها هم امروز مثل چند دهه قبل که جنایاتی را به مردم آفریقا وارد شد، مظلوم هستند.

رییس مجلس شورای اسلامی با ابراز خشنودی از اینکه امروز آفریقای جنوبی دارای حکومتی دموکراتیک و اثرگذار در آفریقاست، گفت: امیدواریم آفریقای جنوبی با همان دردمندانه گذشته نسبت به سرنوشت مردم فلسطین و ظلم های دنیا حساس باشد، این زبان مردم ایران از مظلومین است، انقلابی که امام پایه گذاری کرد و در مبارزه با ظلم در آفریقا، فلسطین و قاره های دیگر تاکید داشت.

رییس قوه مقننه خطاب به کشورهای زورگو گفت: کشورهای زورگو بدانند ملت ایران، ملتی مقاوم است که پای آرمان هایش ایستاده است، ما از مذاکرات در مساله هسته یی حمایت می کنیم، لاکن شرایط را نیز رصد می کنیم.

وی افزود: طرف مقابل دنبال فریبکاری نباشد و در این مسیر گام های روشن بردارد، آنها می گویند که فقط به دنبال این هستند که ایران دنبال سلاح هسته یی نباشد، ما هم این را قبول داریم و دنبال سلاح نیستیم ولی بدانند که نمی توانند زیر لفافه الفاظ حقوق صلح آمیز هسته یی ایران را نادیده بگیرند، اینجا کاملا مرز روشن است.

لاریجانی اضافه کرد: اگر حرف هایی که در بیان می گویند بخواهیم در زبان دیپلماتیک ترجمه کنیم، بدان معناست که باید تمام حقوق صلح آمیز هسته یی ایران را به رسمیت بشناسند و آنگاه است که می توان به تفاهم رسید اما اگر تصور می کنند در گام اول و گام های دیگر می توانند اموری را از ایران سلب کند، تصور واهی و اشتباه محاسباتی است.

رییس مجلس شورای اسلامی به بیانات مقام معظم رهبری اشاره و اظهار کرد: امروز مقام معظم رهبری تاکید دارد که دولت از مسیر دیپلماتیکی که انتخاب کرده، مساله هسته یی از مذاکرات پیش ببرد اما در همان چارچوبی که گفته شد، ما معتقد هستیم که به سمت سلاح هسته یی نمی رویم، اما این به معنای ممانعت از داشتن حقوق هسته یی که صلح آمیز هسته ای، نیست، باید این حقوق محترم شمارده شود، ما در این راه مقاوم هستیم و امیدواریم ۱+۵ از عقلانیتی برخوردار باشد و رفتارهای گذشته را تکرار نکند.
در کانال تلگرام لرستان خبر عضو شوید

نظرات