بذرپاش در جلسه هفتگی انصار حزب الله:

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی این سوال را مطرح کرد که آیا به وزیر خارجه ما اجازه بازدید از مراکز نگهداری از معلولین در غرب را می دهند؟

به گزارش افکارنیوز ، مهرداد بذرپاش نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در جلسه هفتگی انصار حزب الله، گفت: پس از روی کار آمدن دولت جدید، در ابتدا توقعی نمی رفت که خیلی سریع وارد این موضوع شود؛ چرا که مقدمات خیلی از مباحث که می بایست طی شود اتفاق نیافتاد. همیشه مطرح بود که ملت ما به آمریکا بی اعتمادند. این مسئله دارای گزاره هایی در جامعه ماست و حسب یک تجارب تاریخی تلخ است که مردم می گویند ما به آمریکایی ها بی اعتمادیم.

وی اضافه کرد: برخی از تحلیلگران سیاسی می گویند درست است که به ایران ستم شده، ولی این مربوط به گذشته است و در حال حاضر صدق نمی کند و دوم اینکه راه حل جایگزین برای مشکلات نداریم. گذشته از اینکه آمریکا از کودتای ۲۸ مرداد سال ۱۳۳۲ شصت سال می گذرد و اخیرا اعتراف کردند که مستقیما در این کودتا نقش داشتند. این در حالی بود که در گذشته هر چه راجع به این موضوع می گفتیم، جواب می دادند که شما توهم توطئه دارید و تحت این عنوان می خواهیدمشکلات خودتان را پوشش دهید، هرچند عده ای هم این کار را بکنند ولی این در همه موضوعات جای و ساری نخواهد بود.

بذرپاش افزود: اولین تحریمی که کشور ما با آن دچار شد در زمانی بود که مصدق صنعت نفت را ملی اعلام کرد، در حالی که اصلا مصدق به هیچ عنوان ادعای تشکیل دولت اسلامی و جمهوری اسلامی نداشت و بعضا معروف به آدمی با یک سلیقه خاص بود.

نماینده مردم تهران در مجلس همچنین گفت: در زمان انقلاب اسلامی، اصلی ترین تحریم هایی که علیه کشور ما اعمال شده است از کی بوده و چرا اتفاق افتاده است؟ بعضی چنین وانمود می کنند که چون آقای احمدی نژاد در خارج از کشور موضوع هولوکاست را مطرح کرده است و بعضی دیگر هم می گویند چون او گفته تحریم ها کاغذپاره است، بیشتر تحریم شدیم. بعضی هم می گویند به خاطر فعالیتهای هسته ای است و بعضی حقوق بشر را مطرح می کنند البته باید سهم و وزن هر یک را مشخص کنیم؛ منتها تحریم های اخیر را باید بررسی کنیم که از چه زمانی تشدید شد و سرعت فزاینده ای به خود گرفت. اینجاست که نقش خیلی ها مشخص می شود و باید پاسخگو باشند.

وی ادامه داد: یکی از دلایل اینکه بعضی فریاد می زنند به خاطر آن است که نقش خودشان فراموش شود. در سال ۱۳۸۷ خاویر سولانا از طرف ۱+۵ مسئول پرونده بود سولانا به ایران آمده بود و ایران هسته ای را پذیرفته بودند در نتیجه یک پیشنهاد فریز تو فریز مطرح کرد؛ یعنی اینکه ما فعالیتهایمان را متوقف کنیم، آنها هم تحریم ها را متوقف کنند. این یک گام اساسی برای ما بود. آن زمان ما تقریبا قبول کردیم و قرار شد که در مذاکرات بعدی این، موضوع اصلی باشد.

عضو شورای مرکزی فراکسیون اصولگرایان مجلس در همین زمینه خاطرنشان کرد: از آن مقطع به بعد به صورت پیاپی ده ها دستور اجرایی رئیس جمهور آمریکا صادر و تحریم هایی که الان شاهدش هستیم وضع شد.

بذرپاش افزود: باید حواسمان باشد عده ای که این بلا را به سر کشور ما آوردند، الان فریاد «بدو بدو آی دزد» سر می دهند (! ) تا اینکه مردم فراموش کنند چه کسانی باعث و بانی این اتفاق بودند. به فرض اگر الان تمام تحریم هایی که از سال ۸۸ گذاشتند را بردارند، تازه مثل سال ۸۷ می شویم. برآورد ما این است تحریم هایی که برداشتند ۵ درصد هم نیست. اتفاقات سال ۸۸ تحریم ها را به کشور تزریق کرد و تازه تا اسمی از فتنه می بریم می گویند شما دعوای حیدری نعمتی راه انداخته اید.

وی افزود: اینکه ما می گوییم در فتنه نباید با کسی شوخی داشته باشیم، برای همین است. فتنه که دعوای احمدی نژاد و موسوی نبود، بلکه جمهوری اسلامی را چندین پله در نظام بین الملل به عقب برد و فشار اقتصادی را به زندگی مردم بیشتر کرد. جمهوری اسلامی که در خیلی از کشورها در اوج عزت بود را متوقف کرد. دوستان بنده که در خارج از کشور تحصیل می کردند تعریف می کردند که در سال ۸۷ به چنان عزتی رسیده بودیم که با من دانشجوی ایرانی همه رقابت می کردند تا رفیق شوند و از سال ۸۸ به بعد که این اتفاق افتاد گویی که آب سردی بر سر اینها ریخته شده است و قضیه کاملا برعکس بود یعنی رقابت بر سر این بود که از ما فاصله بگیرند.

وی همچنین تصریح کرد: نکته دوم اینکه در چند سال اخیر عملیاتهای اطلاعاتی گسترده و ویروس استاکنس که به تاسیسات هسته ای ما فرستادند و مواد اولیه آلوده ای که وارد کشور کردند و تاسیس بیش از ۱۲۰ شبکه ماهواره ای فارسی زبان علیه جمهوری اسلامی ایران در پنج سال اخیر این به قول معروف کدخدای جهان بود.

بذرپاش اضافه کرد: رئیس میز ایران در پنتاگون در مقاله ای اعتراف کرد که برای سال ۸۸ ایران ما از ۶ سال قبل کار می کردیم. اخیرا هم که دوباره به ملت ایران توهین کردند و جان کری گفت مردم ایران فریبکار هستند. معاون وزیر خارجه سابق آمریکا گفت که باید ریشه ایرانی ها را بکنیم. یا اینکه اعلام کردند گزینه نظامی برای ایران روی میز است که این جزء توهین آمیزترین عبارتها در نظام بین الملل نسبت به یک کشور دیگر است.

وی در ادامه یادآور شد: آمریکا ۱۴ سال پیش افغانستان را اشغال کرد، الان آمار تولید مواد مخدر در این کشور ۲۰ برابر شده است و کشت و کشتاری که به بهانه تروریسم در خاک این کشور و کشورهای همسایه رخ می دهد را به وضوح شاهد هستیم. در کنار افغانستان، در عراق و سوریه و مصر و کشورهای دیگر هم وضعیت تروریسم بدتر شده است. این بخشی از دلایل بدبینی ملت ما نسبت به آمریکایی هاست ولی در کشور ما عده ای به ما می گویند اینهایی که شما نسبت به آنها بدبین هستید، تندروهای آمریکا هستند ولیکن آمریکا یک قشر معتدل هم دارد که اتفاقا حرف ما سر این معتدل های آمریکاست که مدام تحریم علیه کشور ما وضع می کنند و مرتب ما را محدود کرده و از طرفی دیگر در کشور ما ترویسم را تقویت می کنند. نباید با این حرفها گول بخوریم.

نماینده مرده تهران در مجلس گفت: در توافق ژنو ما دو تا حرف مشخص داشتیم یکی اینکه وقتی پای مذاکره می رویم، پس باید حداقل با ژست کدخدایی برویم. ما که نمی توانیم بگوییم دست خالی آمدیم آی کدخدا تو چیزی بده! چنین چیزی امکان ندارد.

وی اضافه کرد: یکی از ایراداتی که ما به دوستان مذاکره کننده داریم و مرتب به ما توهین می کنند که شما نمی گذارید مشکلات معیشتی مردم حل شود این است که ما می گوییم وقتی برای مذاکره می رویم باید دستمان پر باشد، اینکه بگوییم خزانه خالی است جور درنمی آید؛ هر چند که خزانه هم خالی نیست و این حرف خلاف و اشتباهی است. خزانه بانک مرکزی ۱۰۰ میلیارد دلار موجودی دارد و موجودی صندوق توسعه ملی بیش از ۵۴ میلیارد دلار سرمایه است، در ضمن خزانه عمومی ما که پول نفت و مالیات به آن می رود و منظور دوستان از خزانه همین است، در زمان تحویل دولت ۱۸۲۰ میلیارد تومان موجودی داشته است.

این نماینده مردم در مجلس در ادامه تاکید کرد: این موضوع را از خزانه دار کل سوال کردیم که در حالت عادی باید چقدر موجودی می داشته که الان این قدر است، گفت: نه، در حالت عادی هم همین مقدار بوده است. در زمان مشابه سال گذشته موجودی صندوق یعنی در ۱۲ مرداد سال ۹۱ مبلغ ۶۲۰ میلیارد تومان بوده است. من نمی دانم کدام خزانه خالی است؟ اگر توقع این است که در خزانه ۱۰۰ هزار میلیارد تومان پول باشد که این یک چیز غیر عادی و غیرمرسوم است. ولی به فرض اگر خزانه خالی هم باشد ما حق نداریم زمانی که می خواهیم مذاکره کنیم، این سخن را به میان آوریم.

بذرپاش افزود: بحث اصلی توافقنامه ژنو بود که حق یک ملت توسط آنهایی که ما را تحریم کرده اند، به رسمیت شناخته شود. اینکه می گوییم انرژی هسته ای حق مسلم ماست، یعنی داشتن فناوری غنی سازی پس از آن استفاده از این موارد در مصارف لازم، حق مسلم ماست نه اینکه برویم نیم کیلو از کشور ثالث بخریم و به کشور بیاوریم. در این متن این حق دیده نشده است. بعد ما از مسئولین سوال کردیم، گفتند: ما این را دیده ایم. گفتیم این باید در متن توافقنامه بیاید.

عضو فراکسیون اصولگرایان همچنین تصریح کرد: نکته دوم این که، طرفی که ما با او مذاکره می کنیم، به حق ما اعتراف کند که این نه در متن آمده و نه آمریکایی ها اعتراف می کنند بلکه تکذیب می کنند. بعد که از دوستان سوال می کنیم می گویند لازم نبوده که بیاید چرا که در بند چهارم ان پی تی آمده بود. پس این همه برو و بیا برای چه بوده است؟ ! چراکه ۱۴-۱۵ سال است که عضو ان پی تی هستیم، اصلا با این همه رفت و آمد پول هواپیمایتان درآمد؟ آمریکایی ها خودشان می گویند ما حق غنی سازی را به ایران ندادیم و در متن توافقنامه هم نیامده است، شما می گویید طبق بند ۴ ان پی تی ما حق غنی سازی داریم. اگر چنین است این همه مذاکره برای چیست؟

وی در همین زمینه افزود: دوم اینکه کلی عبارات تفسیرپذیر در متن آمده است! چند روز گذشته ۱۹ تن از اشخاص حقیقی و حقوقی ما تحریم شدند! اخیراً مجمع عمومی به بهانه حقوق بشر قطعنامه صادر کرد ما پیگیری که کردیم، گفتند: مربوط به گذشته است. پس با این همه مذاکرات اینها به بهانه های دیگر از جمله مربوط به گذشته است یا موضوعات حقوق بشر یا تروریسم هم می توانند تحریم اعمال کنند. در صورتی که چندین نفر از کسانی که تحریم شده اند، به بهانه هسته ای بوده است. این در حالی بوده که در متن توافقنامه صریحا ذکر شده که کنگره و دولت آمریکا از تاریخ عقد توافقنامه به بعد تحریمی را راجع به فعالیتهای هسته ای ایران اعمال نخواهند کرد، در حالی که چند تا از اینها راجع به فعالیتهای هسته ای اعمال شدند.

عضو شورای مرکزی فراکسیون اصولگرایان ادامه داد: آقای وزیر خارجه در فیسبوکش نوشته که من جواب منتقدان را خواهم داد. من در دانشگاه گفتم: چرا ایشان جواب ما را بدهد، چرا که ما از منظر دلسوزی صحبت می کنیم جواب ملت ایران که با خون دل تا به این جای کار رسیده اند را بدهند. نکته بعدی اینکه میزان وزنی که ما به همدیگر می دهیم، چقدر است؟ ما از دوستان سوال کردیم که چه چیزی می خواهیم بدهیم؟ چرا که اصل تحریم های ما هنوز برداشته نشده است.

وی افزود: همین تحریم های انگشت شمار در توافقنامه هم که حالا حالاها برداشته نمی شود؛ چرا که اتحادیه اروپا که قرار بود برداشتن تحریم ها را از حدوداً دو هفته پیش شروع کند، رسما اعلام کرد که فعلا موانع غیرقابل عبور داریم و شروع نمی کنیم و البته ایران همه تعهدات را انجام داهد تا ما سپس شروع به تعهدات خود کنیم! از طرفی آمریکا هم که تحریم های جدید وضع کرده است.

نماینده مردم تهران در مجلس اضافه کرد: اینکه آمریکایی ها مدام می گویند امنیت همپیمان های ما در منطقه اولویت ماست یعنی چه؟ همزمان با این هم حقوق بشر را مرتب مطرح می کنند. آمدن هیئت اروپایی به ایران را نباید ساده انگاشت. درخواست آنها این بود که با میرحسین و کروبی و ستوده ملاقات کنند و نماینده معترضین سال ۸۸ را ببینند! دیدیم که رسماً در سفارت یونان رفتند با دو فتنه گر ملاقات کردند و جایزه ساخارف که به براندازان می دهند در خاک جمهوری اسلامی ایران به آنان هدیه دادند، بعد هم با مقامات رسمی ما دیدار کردند و در آخر گفته مهمترین دیدار ما با ستوده و پناهی بود نه با مسئولین رسمی کشور. پس معلوم است برای چه آمدند و رفتند؟

بذرپاش ادامه داد: این در حالی است که ما به عنوان هیئت پارلمانی به کشوری می رویم فقط اجازه می دهند از ۵۰ کیلومتری زندان گذر کنیم! حتی به وزیر خارجه ما اجازه ملاقات از محل نگهداری از جامعه معلولین آن کشور را نمی دهند! ما به دوستان مذاکره کننده عرض کردیم که اگر حواستان نباشد و محکم نایستید، در مرحله بعدی دوگزینه حقوق بشر و امنیت همپیمانان آمریکا و تا شرط سنگین در قبال برداشتن تحریم های اصلی ایران که نفت و بانک است، پیش روی شما خواهند گذاشت! این غیر از برچیدن تاسیسات هسته ای است. البته یک سوال جدی هم از دولت داشتیم که چرا قبل از مذاکرات فعالیت های هسته ای را کاهش داده اید و این موضوع طبق گزارش رسمی آژانس اعلام شد؛ این کار با چه مجوزی و با چه تحلیل سیاسی و بین المللی صورت گرفت.

نماینده مردم تهران در خانه ملت همچنین گفت: اعتقاد ما این است که اگر حواسمان جمع نباشد هم زندگی مردم متوقف می شود و هم سانتریفیوژها. ما که پای میز مذاکره می رویم اگر بگوییم دستمان خالی است طرف حتما به ما امتیازی نخواهد داد. آن هم با یک مشت موجودات عجیب و غریبی که خداوند در عالم خلق کرده که حرف حسابی متوجه نمی شوند.

وی افزود: نکته دوم اینکه در مرحله اول اگر ما مواد و تجهیزات را بدهیم برود و از مواد و تجهیزات دستمان خالی می شود و هم گفته ایم وضع کشور خراب است و هم مواد و تجهیزات نداریم. موضوع سوم هم محل غنی سازی است. اگر فردا به ما گفتند اصلا شما نیازی ندارید و تنها رآکتور بوشهر نیاز شما را تامین می کند. محل غنی سازی کشوری دیگر باشد؛ خواستید بیایید آنجا باهم بحث کنیم.

بذرپاش در ادامه سخنانش تصریح کرد: نکته نهایی اینکه زیر بار پروتکل الحاقی نمی رفتیم؛ چرا که در آن شرطی آمده بود مبنی بر اینکه هر کجا و هر وقت به طور نامحدود بتوانند بازرسی کنند. ولی الان این شرط را پذیرفته ایم. سوالی که مطرح می شود اینکه انرژی هسته ای ما که یک تکه آهن و یا فقط سایت نطنز نیست و اصل آن دانش است که در ذهن بچه های ماست و شرکت هایی که تجهیزات ما را تامین می کنند مثل امثال شهید احمدی روشن ها که با مدیریت زنجیره تامین نیاز ما را تامین می کنند.

وی اضافه کرد: اگر همه اطلاعات شرکتها و هم مختصات ساختمانی مربوط به فعالیتهای هسته ای به طرف های مذاکره اعلام شود اصلا خود به خود دانش هسته ای برچیده می شود. آن موقعی که ما اطلاعات را رسما نمی دادیم، چقدر از جوانان ما را هدف قراردادند، حالا که خودمان رسما دودستی تقدیم می کنیم؛ دیگر چه چیزی خواهد ماند؟ و خیلی ها دیگر به خاطر خطری که جانشان را تهدید می کند، کار را تعطیل می کنند. در این بازرسی ها که حدود ۵ نوع بازرسی را پذیرفته ایم که هیچ شاخصی برای اتمام آن وجود ندارد و طرف می تواند هیچ وقت مهر تایید نزند و ما را وارد یک بازی کند که نه تنها تمامی نخواهد داشت بلکه بهانه های واهی نیز بدست آنها می دهیم.

نماینده مردم تهران در مجلس با تاکید بر اینکه ما در حوزه فتنه به خصوص فتنه سال ۸۸ با دولت مفاهمه نداریم، خاطرنشان کرد: آن اعتقادی که ما به فتنه داریم؛ آنها ندارند. بعضی از دوستان دولت، فتنه را دعوای حیدری نعمتی می دانند و بعضا با تعبیر سوءتفاهم سال ۸۸ از آن یاد می کنند.

وی افزود: من نمی دانم چطور یک دولت و یک شورای نگهبان در سال ۸۸ یک انتخابات برگزار می کند نظام متقلب خوانده می شود؛ ولی باز همان دولت و همان شورای نگهبان در سال ۹۲ یک انتخابات دیگر برگزار می کند، انتخاباتی در تراز ملت ایران می شود. بله، همان طور که این انتخابات در تراز ملت ایران بوده انتخابات سال ۸۸ هم در تراز ملت ایران بوده است. یک بام و دو هوا که نمی شود. این که نمی شود هر چه مطابق میل آقایان باشد انتخابات درست و صحیح و در تراز ملت ایران است و اگر غیر از این باشد نیست.
در کانال تلگرام لرستان خبر عضو شوید

نظرات