هیتلر شخصیتی عصبی داشت که بسیار سریع تصمیم می‌گرفت. شاید این خصیصه به‌خصوص آن‌گاه که تصمیم به حمله به روسیه گرفت، به ضررش تمام شد اما این بار طرحی را ظرف ۶ ماه پیاده کرد که دردسرهای زیادی برای متفقین ایجاد می‌کرد.

جنگ جهانی دوم دهه‌هاست که به پایان رسیده اما هر روز تاریخ‌دانان ابعاد جدیدی از آن را به نسل‌های پس از جنگ نشان می‌دهند.

 

 

در این گزارش، مخاطب محترم  با طرحی آشنا می‌شود که «آدولف هیتلر»، دیکتاتور آلمان نازی برای مقابله با بمباران‌های متفقین بر فراز پایتخت آلمان پیاده کرد و برای مدت حدود 3 سال، آسمان این شهر را به جهنمی برای جنگنده‌های متفقین تبدیل کرد.

 

 

ماه اوت سال 1940 میلادی، کمتر از یک‌سال از آغاز جنگ جهانی دوم گذشته بود که جنگنده‌های انگلیسی به حمله یک جنگنده لوفتوافه (نیروی هوایی آلمان) به لندن پاسخ گفتند. در یک حمله غافل‌گیرانه و شباهنگام، امنیت برلین ناگهان در هم شکست.

 

 

 

جنگنده‌های متفقین بر فراز برلین

 

هیتلر شخصیتی عصبی داشت که بسیار سریع تصمیم می‌گرفت. شاید این خصیصه به‌خصوص آن‌گاه که تصمیم به حمله به روسیه گرفت، به ضررش تمام شد اما این بار طرحی را ظرف 6 ماه پیاده کرد که دردسرهای زیادی برای متفقین ایجاد می‌کرد.

 

 

هیتلر شخصا در طراحی برج‌ها دخالت داشت

 

به دستور هیتلر، در 3 گوشه برلین، 3 برج عظیم باید ساخته می‌شد. وی خود در طراحی نقشه این 3 برج دخالت داشت. بر روی هر برج باید 16 توپ ضدهوایی پیشرفته قرار می‌گرفت که شلیک آنها کار را بر جنگنده‌های متفقین به شدت سخت می‌کرد. به عبارت دیگر، حمله هوایی به برلین به ماموریتی مرگ‌بار بدل شده بود.

 

3

نقطه‌ای که هیتلر برای استقرار برج‌ها انتخاب کرد

 

 

تصویر شبیه‌سازی‌شده برج‌ها و توپ‌های ضدهوایی

 

 

تصویر رادار شبیه‌سازی شده

 

 

نمونه‌ای از توپ‌های ضدهوایی ارتش هیتلر

 

یکی از سخت‌‌ترین تمهیدات لازم برای ساخت و ساز این 3 برج، تامین مواد اولیه بود. سیستم حمل و نقل ریلی آلمان نازی، هر روز هفته، 600 هزار تن مواد اولیه برای ساخت این 3 برج از اقصی‌نقاط آلمان و از سرزمین‌های تازه اشغال شده به برلین حمل می‌کرد. برای ساخت این 3 برج، 35 هزار تن سیمان و 902 هزار تن فولاد مورد استفاده قرار گرفت. پی و سقف برج‌ها بتنی بود و مساحت پی آن به اندازه یک زمین فوتبال بود. برای ساختن این برج‌ها کارگران بسیاری دست به کار شدند که برخی سنشان به زحمت به 15 سال می‌رسید.

 

 

تصویر واقعی از تلاش کارگران آلمانی برای ساخت برج‌ها

 

طراحی جالب آلمان‌ها یک رادار را در برجی جداگانه قرار می‌داد که پیش از رسیدن هواپیماهای دشمن، توپ‌های ضدهوایی را از حضور قریب‌الوقوع آنها بر فراز برلین مطلع می‌کرد. به این ترتیب، جنگنده‌های متفقین در حالی به برلین می‌رسیدند که توپ‌های هیتلر انتظارشان را می‌کشیدند. این توپ‌ها به سرعت توسط سربازانی که پای آنها ایستاده بودند، تعویض پوکه شده و مسلح می‌گردیدند.

 

 

سرباز آلمانی در حال مسلح‌کردن توپ ضدهوایی

 

به این ترتیب، تا تقریبا سال 1944 که دیگر به نظر می‌رسید ارتش نازی‌ها از نفس افتاده است و رقابت لشکرهای استالین برای رسیدن به برلین کم‌کم آغاز می‌شد، برای دوره زمانی حدودا 3 سال، آسمان برلین به جهنمی برای متفقین بدل شد.

 

 

نمایی از برلین در سال 1945 و دوره افول نازی‌ها

انتهای پیام/

در کانال تلگرام لرستان خبر عضو شوید

نظرات