دستیار تخصصی طب سنتی ایران گفت: مصرف گوشت مرغ یا ماهی نمک سود شده و نیز مصرف غذاهای حساسیت زا مانند بادنجان، سوسیس و کالباس می توانند باعث افزایش خارش شوند، همچنین استفاده از مرطوب کننده های گیاهی برای رفع یا کاهش خارش مفید است.

به گزارش افکارنیوز ، لیلا شیربیگی درباره تدابیرطب سنتی ایرانی در رفع خشکی های پوست اظهار داشت: با سرد شدن هوا محیط زیست و موجودات زنده همگی دستخوش یک سری تغییرات می شوند و در فصولی مانند پاییز پوست بدن انسان به دلیل سردی و خشکی هوا بسیار خشک تر از معمول شده و در افراد مستعد، خارش هایی آغاز می شود.

به گفته وی ساق پاها و آرنج دست ها، از نواحی شایع خارش هستند که در موارد شدید میزان خارش در شب ها بیشتر شده و حتی می تواند بیمار را از خواب بیدار کند و علاوه بر این افراد مسن به دلیل ضعف مزاج پوست شان در این فصل بیشتر دچار ناراحتی و آزار می شوند.

دستیار تخصصی طب سنتی ایران با اشاره به اینکه تدابیر غذایی و استفاده از مرطوب کننده های گیاهی می تواند منجر به کاهش علایم بیماری شده و گاهی آن را ریشه کن کند، بیان داشت: یکی از راه های ساده کاهش خارش، منع مصرف هر گونه ادویه تند و تیز و غذاهای خشک در این دوران است.

شیربیگی عنوان کرد: از طرفی خوردن گوشت مرغ یا ماهی نمک سود شده و نیز مصرف غذاهای حساسیت زا مانند بادنجان، سوسیس و کالباس نیز می توانند باعث افزایش خارش شوند و در حقیقت با رعایت همین نکات ساده غذایی می توان تا حدود زیادی به بدن بیمار آرامش را باز گرداند یا حداقل به بهبود شرایط کمک بیشتری کرد.

افرادی که دارای مزاج سرد و خشک هستند پوست خشک تری دارند که چرب کردن با روغن های مرطب مانند بنفشه یا زیتون می تواند مفید باشد همچنین ۱۰ تا ۱۵ دقیقه پیاده روی بعد از صرف شام برایشان مفید است و استفاده از آب هویج و آب سیب برایشان بسیار مفید بوده و این افراد هر ۱۲ ساعت یک بار بینی خود را با روغن بادام شیرین چرب کنند.

از خصوصیات جسمی و روانی مزاج سرد و خشک می توان به اندام لاغر، کم خواب، بینی خشک، صورت کوچک و دقیق، منظم، دوراندیش، و محاسبه گر اشاره کرد، همچنین این افراد در صورت رعایت نکردن تدابیر غذایی بیشتر مستعد بی خوابی، لخته شدن خون، آترواسکلروز، نفخ روده و معده، افسردگی، ترک پوست، خشکی پوست، درد معده و بزرگی طحال می شوند.
در کانال تلگرام لرستان خبر عضو شوید

نظرات