به گزارش افکارنیوز ، فصل، فصل عطسه است و سرفه و دستمال کاغذی! البته نه برای خوانندگان همشهری تندرستی! برایتان کلی راهکار خوب (غیر از آب پرتقال و لیمو شیرین! ) پیدا کرده ایم که می توانند قدرت سیستم ایمنی تان را بالا ببرند.

۱. با پروبیوتیک ها دوست شوید!


اسم «پروبیوتیک» را به خصوص طی چند سال اخیر زیاد شنیده ایم. پروبیوتیک ها باکتری های مفیدی هستند که باعث تخمیر مواد غذایی شده و در ماست پیدا می شوند. این باکتری های مفید احتمال ابتلای افراد به سرماخوردگی و مشکلات تنفسی را کم می کنند. تحقیقاتی که بین ۳۴۵۱ شرکت کننده انجام شد در نهایت نشان داد آنهایی که از پروبیوتیک ها استفاده کرده بودند ۴۷ درصد کمتر از بقیه به مشکلات تنفسی دچار شدند. اخیراً تحقیقاتی هم در حال انجام شدن است که احتمال می دهند پروبیوتیک ها میزان کلسترول خون را هم پایین می آورند.

۲. رفیق باز باشید!


تحقیقات نشان داده اند افرادی که روابط اجتماعی قوی تری نسبت به سایرین دارند سیستم ایمنی بدن شان قوی تر است. ممکن است هر کدام از ما دوستان زیادی داشته باشیم اما روابط دنیای امروز مانع دیدار و صحبت کردن رودررو می شود. همین الان که در حال خواندن این مطلب هستید با خودتان فکر کنید چند وقت است که حتی برای خوردن چای هم دوست نزدیک تان را ندیده اید؟ دوستان شما می توانند به قدرت دفاعی شما کمک کنند. پس تا جایی که می توانید رابطه تان را با آنها حفظ و تقویت کنید. اگر سن تان بالا رفته و دوستی ندارید در کلاس های مورد علاقه تان شرکت کنید یا داوطلب کارهای خیریه شوید و از این طریق دوست و آشنا پیدا کنید. در نتیجه این کارها ۵۰ درصد بیشتر از آنهایی که منزوی هستند از بیماری ها قسر در می روید.

۳. کالری های بی خودی دردسرساز


غذاهای طبیعی خیلی بیشتر از غذاهای پرکالری خاصیت دارند و در نتیجه همین خاصیت ها هم از سیستم ایمنی شما محافظت می کنند. فست فودها، اسنک ها و شکلات و آبنبات ها ممکن است خوشمزه باشند و گاهی مقاومت در برابرشان کار سختی باشد ولی نه تنها سلامت شما را بهبود نمی بخشند بلکه می توانند به شما آسیب هم وارد کنند. سعی کنید در وعده های غذایی تان حتماً فیبرها و انواع ویتامین ها را بگنجانید.

۴. زندگی به شرط خنده


اینکه می گویند خنده بر هر درد بی درمان دواست گویا حقیقت دارد و علم هم در حال ثابت کردنش است! افرادی که خنده رو هستند و با صفاتی مثل خوشحال، خونسرد، با آرامش و راضی شناخته می شوند نسبت به افرادی که بد اخلاق هستند و با صفاتی مثل عصبانی، افسرده و پرخاشگر شناخته می شوند کمتر در معرض سرماخوردگی قرار می گیرند. یکی از تحقیقاتی که در طب روان تنی منتشر شد نتایج تحقیق روی ۳۱۴ نفر با خلقیات متفاوت را این طور نشان داد: در پایان تحقیق افرادی که جزو دسته دوم، یعنی ناراحت و ناراضی بودند سه برابر بیشتر از بقیه به بیماری مبتلا شدند! پس تا می توانید بخندید!

۵. بدبوی پرخاصیت


اینکه از قدیم سیر را ضدعفونی کننده می دانستند بی خودی که نبوده! سیر یکی از خوراکی هایی است که به بهبود وضعیت سلامت بدن شما کمک زیادی می کند. در کنار این ماده غذایی که اغلب به خاطر بوی بعد از مصرف کمتر سراغ آن می رویم جینسینگ هم جزو بالا برنده های قدرت سیستم ایمنی بدن است. سعی کنید در رژیم غذایی تان این مواد را بگنجانید.

۶. ویتامین D؛ حلال مشکلات


خوب است قبل از شروع سرمای شدید فصلی برای چکاپ پیش دکترتان بروید و از او بخواهید مقدار ویتامین D موجود در بدن تان را چک کند. تحقیقات نشان داده اند افرادی که کمبود ویتامین D ندارند سیستم ایمنی شان به اندازه افرادی که مشکلی در این باره دارند قوی تر عمل می کند. در صورتی که لازم بود مکمل های غذایی شامل این ویتامین را دریافت و از سرماخوردگی در امان بمانید.

۷. چند وقت یک بار به سونا می روید؟


محققان استرالیایی اعلام کرده اند افرادی که طی یک دوره شش ماهه هفته ای دو بار سونای بخار گرفته بودند، نسبت به افرادی که این کار را نکرده بودند پنجاه درصد کمتر دچار سرماخوردگی شده اند. با اینکه علت این مسئله هنوز معلوم نشده اما یکی از احتمالات این است که تنفس هوای گرم باعث کشته شدن ویروس های موجود در دستگاه تنفسی انسان می شود.

۸. به سبک قدیمی ها!


خوردن سوپ مرغ جزئی از آداب و رسوم سرماخوردگی شده است. خبر خوب این است که موسسه ملی سلامت آمریکا تایید کرده این سنت که از قرن دوازده میلادی تا به امروز ادامه پیدا کرده، واقعاً مفید است. ماده ای به نام «کارنوزین» که هم در جوجه و هم در سینه مرغ پیدا می شود به سیستم ایمنی بدن برای مقابله با سرماخوردگی و آنفلوآنزا کمک می کند. منتها این کمک موقتی است و تاثیر طولانی مدت ندارد. سوپ مرغ با احتقان و التهاب ناشی از سرماخوردگی هم می جنگد.

۹. دست هایتان را بشویید


شستن مرتب دست ها به خصوص در این فصل تاثیرات مثبتی روی سلامتی شما می گذارد. به خاطر داشته باشید که ویروس ها هر طرف در کمین هستند و با شستن دست هایتان می توانید از خودتان و اطرافیان تان مراقبت کنید. در صورتی که به آب و صابون دسترسی ندارید می توانید از ضدعفونی کننده های مخصوص دست که حاوی الکل هستند کمک بگیرید. حداقل الکل موجود در این ضدعفونی کننده ها باید ۶۰ درصد باشد.

۱۰. آستراگالوس بخورید!


این گیاه که در بعضی منابع به اسم گون هم ترجمه شده یکی از راهکارهای طب سنتی چین برای مبارزه با سرماخوردگی بوده است، آن هم برای قرن ها! این گیاه دارای ترکیباتی است که از سیستم ایمنی بدن محفاظت می کند و آن را بهبود می بخشد. ترکیبات این گیاه شامل مواد ضد التهاب و آنتی باکتریال هایی بسیار قوی است. مطالعاتی که در دانشکده پزشکی مریلند انجام شده نشان دادند که استفاده از این گیاه می تواند مانع بروز سرماخوردگی شود و با ویروس ها مقابله کند. خبر خوش اینکه آستراگالوس با وجود اسم عجیب و غریبش در عطاری های وطنی هم پیدا می شود منتها باید بگویید گون می خواهید.

۱۱. جنگل درمانی به سبک ژاپنی ها


فکرش را بکنید! ژاپنی ها روشی ابداع کرده اند به اسم «جنگل درمانی» و جالب اینجاست که این روش واقعاً تاثیرگذار است. قرار گرفتن در دل جنگل باعث می شود افراد آرامش بیشتری پیدا کنند و سیستم ایمنی بدن شان تقویت شود. براساس مطالعاتی که بر روی مردان کوهنورد انجام شده ثابت شد افرادی که شش ساعت را به کوهنوردی و پیاده روی در جنگل ها اختصاص داده بودند سیستم ایمنی قوی تری نسبت به سایرین داشتند. مقدار مقاومت این افراد نسبت به سرطان هم بالاتر رفته بود. جالب است که این تاثیرات برای مدت یک ماه باقی می مانند! اگر هیچ کوه و جنگلی در نزدیکی تان نیست از هر نوع طبیعتی که در اطراف تان هست، چه پارک نزدیک خانه و چه حیاط پشتی به نفع سیستم ایمنی تان استفاده کنید و بخشی از وقت تان را به قرار گرفتن در دل این جاها اختصاص دهید.

۱۲. اینها را بنوشید


رشد باکتری MRSA یکی از باکتری های موجود در بینی در افرادی که در طول روز قهوه یا چای گرم می نوشند ۵۰ درصد کمتر از کسانی است که این کار را انجام نمی دهند. این باکتری می تواند به عفونت های تنفسی خطرناکی منجر شود. دانشگاه هاروارد تحقیقی انجام داد و ثابت کرد افرادی که در طول یک تحقیق دو هفته ای، روزانه پنج فنجان چای سیاه نوشیده بودند، قدرت مقابله با ویروس ها در بدن شان پنج برابر بیشتر از ابتدای تحقیق بود.

۱۳. بر طبل سلامت بکوبید!


یکی از عجیب و غریب ترین راه حل هایی که ممکن است به گوش تان بخورد همین است: روی طبل بکوبید! باور کنید شوخی نمی کنیم! مطالعات اخیر در مرکز سلامت پنسیلوانیا و مدرسه پزشکی کالیفرنیا نشان داده اند سیستم ایمنی افرادی که در گروه های دسته جمعی قرار می گیرند و طبق می زنند نسبت به افراد شنونده قوی تر است! البته هنوز معلوم نشده است که این تاثیر برای چه مدت ماندگار است. آنهایی که به طبل دسترسی ندارند هم نگران نباشند. محققان اعلام کرده اند ایجاد بعضی اصوات روی قابلمه و ماهیتابه هم می تواند مفید واقع شود. پیشاپیش از همسایه های محترم پوزش می طلبیم!

۱۴. سه تا ۱۵ دقیقه آرامش!


تحقیقات نشان داده افرادی که روزانه ۴۵ دقیقه مدیتیشن به همراه سایر ورزش های مدرن مثل یوگا یا پیاده روی انجام می دهند، ۵۰ درصد کمتر از افرادی که این کارها را انجام نمی دهند به بیماری های مزمن پایز و زمستان مبتلا می شوند. استرس تاثیراتی منفی روی سیستم ایمنی بدن افراد دارد. تحقیقات سالانه ای که روی سلامت خانواده ها انجام شد نشان داد مدیتیشن ذهن را آرام و استرس را تا حدود زیادی کم می کند. افرادی که فقط به انجام ورزش های فیزیکی می پردازند ۲۵درصد بیشتر از افرادی که تمرینات ذهنی و جسمی را ترکیب می کنند ممکن است به بیماری ها مبتلا شوند.

۱۵. آشپزی با روغن زیتون


روغن ها اعضای جدایی ناپذیر آشپزخانه های مدرن به نظر می رسند. شاید حذف انها از غذاها به طور کامل امکان پذیر نباشد، اما می توان با جایگزین کردن روغن کانولا و زیتون به بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن کمک کرد. این روغن ها باعث می شوند ارتباط بین سلولی تقویت شود و همین ارتباط باعث تقویت سیستم ایمنی خواهد شد. فقط به خاطر داشته باشید که مقدار گنجاندن امگا۶ در برنامه غذایی تان نباید بیش از حد باشد. برای پیدا کردن مقدار مناسب کافی است با یک پزشک تغذیه مشورت کنید.

تندرستی/ شماره ۱۳۲/ تارا ذکائی/ صفحه ۲۸
در کانال تلگرام لرستان خبر عضو شوید

نظرات